медитация

Трафик, стрес, служебни ангажименти, отговорности, срещи с различни хора… Всичко това е част от ежедневието на много от нас. Но идва моментът, когато се прибирате в края на работния ден изтощени и с едно единствено желание – да се доберете до възглавницата и да усетите аромата на чистите чаршафи. Да не говорим от колко време си мечтаете за този така необходим и пълноценен 8-часов сън.

И въпреки физическата и психическа умора и силното ви желание да се наспите най-после, често се случва мозъкът да превключи в режим на „бързи обороти“ точно в моментът, когато искате да заспите – мислите ви обикновено са насочени към това как е минал денят, какво предстои утре, какво щеше да стане, ако… и крайният резултат е безсъние, вследствие на натрупания стрес и натовареното ежедневие.
Знаете ли, че е възможно да изключите тези мисли напълно съзнателно? Ето как…

Да постигнем душевен мир и спокойствие чрез медитация

Дълбокият и пълноценен сън, както и наличието на повече енергия през деня са „страничен ефект“ от медитацията. Но е необходимо постоянство и търпение. Освен това отнема време да изградите свой собствен режим, който да следвате. Първоначално се доверете на някои готови изпитани ръководства за медитация.

Техники, които да приложите в комбинация с медитация:

  • Прозявайте се
    Доказано е във времето, че дори да имитирате прозявка към мозъка се изпращат приятни сигнали, свързани със съня, а също така се облекчава напрежението. Прозяването освобождава натрупания стрес и дава знак на мозъка, че е време за почивка.
  • Направете си ароматерапия
    Подберете правилните масла и аромати – подходящи са лайка, лавандула и иланг-иланг. Ароматерапията успокоява натоварения ум. Дишайте дълбоко – това също съдейства за по-голямо спокойствие. Може да си правите и масаж на слепоочията с ароматни масла преди заспиване. Действа много успокояващо.
  • Визуализирайте дъха си в цвят
    Визуализацията помага на мозъка да се фокусира и да неутрализира шума. Със затворени очи и чисто съзнание се фокусирайте върху дишането, като си представите дъхът си в един цвят.
  • Успокойте съзнанието си с релаксираща музика 30 минути преди сън
    Слушането на успокояваща музика 30 минути до 1 час преди сън спомага да свалите напрежението и да успокоите цялостно организма от тревожни мисли.

Освен медитация, има и други начини да подобрите качеството на съня си

Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Good Night е природно средство, което съдържа оптимална комбинация от високопречистен екстракт от валериана и мелатонин – двете природни средства с най-добре проучени ефекти върху качеството на съня.
Благодарение на своя състав Виватонин Лека Нощ улеснява заспиването и неутрализира излишния стрес, повишава качеството и продължителността на съня и действа благоприятно при нервно напрежение и стрес.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.8 / 5. Брой гласове: 18

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари