помощ при безсъние

Търсите помощ при безсъние? Не бързайте да посягате към широко предлаганите медикаменти за сън. Доверете се на природата.

Помощ при безсъние от природната аптека

Хмел

Освен че придава горчивият вкус на бирата, това пълзящо растение помага в борбата с безсънието. Ефективността му е потвърдена от Европейската агенция по лекарствата (EMA). Изследване, публикувано в сп. Phytotherapy заключава, че ефективността му се повишава, когато се приема в комбинация с валериана. Приеман по този начин, той много по- ефективно отпуска нервната система и приканва съня да дойде много по-бързо.

Пасифлора

Красивото увивно растение, познато още като „страстниче“ или „цвете на страстта“ има редица ползи за здравето и намира широко приложение в природната медицина. Традиционно се използва за снемане на стреса, намаляване на тревожността и безпокойството. Седативният ефект на пасифлората я превръща в добро средство за овладяване на безсънието.

Маточина

Добре позната с успокояващите си свойства, маточината е предпочитана билка за насърчаване на съня. Редица проучвания доказват нейната безспорна полза при проблеми със съня, особено ако те се дължат на стрес и тревожност. Резултатите от изследване, проведено сред хора с леки нарушения в съня, сочат, че 81% от участниците, приемали маточина и валериана, спят много по-добре от тези на плацебо.

Калифорнийски мак

Калифорнийки мак, или както е познато още Ешолция, е красиво цвете, което произхожда от Северна Америка, но е широко разпространено в Южна Америка, Канарските и Балеарските острови. Освен с декоративни цели, то се използва и в медицината. Благодарение на силно изразените си успокояващи свойства намира приложение при проблеми със съня като трудно заспиване и чести събуждания.

Валериана – най-надеждната природна помощ при безсъние

Валериана е изключително ценена билка, когато става въпрос за трайно справяне с нарушенията на съня. Тя е много ефективен природен релаксант, който успокоява нервната система, намалява усещането за тревожност и подпомага качествения сън. Това обаче не е всичко! Научно доказано е, че Валериана подобрява настроението, усилва концентрацията, и подобрява работоспособността.

Оптимално количество Валериана с подсилено действие в един природен продукт – перфектната помощ при безсъние

Специалистите по медицина на съня у нас препоръчват Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Good Night за успокояване на съня, удължаване на неговата продължителност и подобряване на качествата му. Това е изцяло природен продукт, който повлиява благоприятно нервната система по физиологични механизми. Благоприятното му действие върху съня се дължи на оптималното количество екстракт от Валериана във всяка капсула в комбинация с мелатонин. Мелатонинът е един от най-мощните антиоксиданти, който преминава през кръвно-мозъчната бариера. Регулира биологичния часовник, поддържа цикъла сън-бодърстване, подпомага заспиването и намалява нощните събуждания.

Съставките са щателно проучени. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.6 / 5. Брой гласове: 18

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари