световен ден на съня

Отбелязването на Световен ден на съня е сравнително нова инициатива, целяща да подобри осведомеността по отношение на различните проблеми със съня. Световният ден на съня се отбелязва всяка година в петъка преди пролетното равноденствие. През тази година инициативата ще се отбележи на 17 март в над 70 страни по света, под наслов „Спете пълноценно, поддържайте живота!”.

Световен ден на съня

Как започна всичко? За първи път Световният ден на съня е отбелязан през 2008 г. под егидата на Световната общност по профилактика на съня и Световната Здравна Организация. Инициативата е подета по повод на зачестяването на случаите на нарушения на съня в световен мащаб. Днес, близо 10 години по-късно, проблемите със съня продължават да бъдат реална здравна заплаха, но информираността на обществото е по-висока от всякога. Основна заслуга за това има именно ежегодното отбелязване на Световен ден на съня.

Реалните ползи. Само в рамките на 9 години международната инициатива отбелязва реални успехи в редица аспекти:

  • през 2017 г. Световният ден на съня ще бъде отбелязан с участието на над 400 делегати от цял свят, при условие че през 2008 г. участниците са били едва няколко
  • само през миналата година в инициативата са се включили 14 нови страни
  • всяка година събитието буди широк отклик и дискусии в социалните мрежи

Конкретните данни. Официалните данни след миналогодишното отбелязване на Световния ден на съня сочат, че:

  • само в рамките на 5 години броят на хората с безсъние, които приемат сънотворни лекарства, се е удвоил
  • болшинството от страдащите от хронични проблеми със съня са на възраст между 20 и 40 години
  • много от хората с безсъние се лекуват сами, без да подозират за рисковете от неправилното лечение
  • по-голямата част от тези хора приемат силни лекарствени препарати, а състоянието им би могло да се овладее с природни и изцяло безвредни продукти
  • преобладаващата част от проблемите със съня се дължат на нарушения в секрецията на мелатонин – естественият хормон на съня. Тези нарушения са напълно преодолими при повечето пациенти

Данните са събрани благодарение на международните проучвания и анкети, провеждани именно по повод отбелязването на ежегодния Световен ден на съня.

Да победим безсънието с природни средства

Основна цел на младата, но обещаваща международна инициатива е безопасното и трайно решаване на проблемите със съня. В тази насока делегатите посочват безспорните ползи на природните продукти с изцяло естествени съставки.
Както стана ясно, в повечето случаи безсънието е провокирано от дефицит или ненавременна секреция на мелатонин. Всички пациенти с този проблем може да си набавят нужните дози хормон на съня с приема на Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Good Night. Този изцяло природен продукт съдържа необходимото дневно количество мелатонин в комбинация с екстракт от Валериана. Двете допълващи се съставки осигуряват:

  • бързо заспиване
  • дълъг и спокоен сън
  • бодрост на сутринта

Комплексни и доказано ефективни продукти като Виватонин Лека Нощ носят видими резултати и помагат за това отбелязването на инициативи като Световния ден на съня да е от полза на все повече хора в нужда.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.9 / 5. Брой гласове: 16

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари