тревожност преди лягане

Изпитването на силна тревожност преди лягане разстройва качеството на съня и влошава психическото и физическото състояние на страдащия. Зад проблема могат да стоят много причини, които не винаги са под наш контрол. Има способи обаче, които могат да помогнат за облекчаване на безпокойството за по-лесно заспиване и подобряване на съня. Какви са те – вижте в статията.

Упражнения за сваляне на стреса

Физическата активност има уникалната способност да разтоварва от натрупания стрес. За това, ако често сте трескави и тревожни, включете малко спорт в ежедневието си. Дори и да не се чувствате като за тренировка, се постарайте да се раздвижите. Направете кратка разходка, заемете се с йога или друга дейност, която ви е приятна. Не тренирайте до два часа преди сън. Причината е, че ендорфините (невротрансмитери, отговорни за чувството на щастие), произведени при физическа активност, могат да ви попречат да заспите.

Техники за овладяване на изпитваната тревожност преди лягане

Заетостта с активности през деня може да държи безпокойството на страна. Проблемът идва, когато останем на саме със себе си, или стане време да се отпуснем и приготвим за сън. Когато ни налегне тревожност трябва да се опитаме да я овладеем с техники, допринасящи за релаксация на ума и тялото. Полезно преди лягане е:

  • взимане на топла вана
  • медитация
  • практикуване на дихателни техники
  • слушане на успокояваща музика или други звуци (дъжд, морски вълни)
  • ароматерапия с етерични масла от лавандула, лайка, маточина, мента, салвия, здравец. Те могат да се вдишват или приложат върху кожата – по капка на местата, където се усеща пулсът.

Замяна на негативните мисли с позитивни послания

Безспокойството поражда в главата ни порой от негативни мисли, които ни карат да се чувстваме още по-притеснени. За това не е чудно, че се въртим с часове в леглото и не можем да заспим. В такива случаи, препоръките са да се заменят негативните мисли с позитивни послания. За всяка отрицателна мисъл – да измисляме нейната позитивна алтернатива. Така ще успокоим съзнанието си и ще го настроим да вижда добрата страна на нещата.

Прием на натурален продукт за преборване на изпитваната тревожност преди лягане

Ако тревожността не ви оставя да заспите, започнете прием на Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Good Night преди лягане. Този продукт е специално разработен, за да помага за преодоляване на нервното напрежение и безпокойството, да осигурява пълноценен сън. Ефектът си дължи на комбинация между мелатонин и висококачествен натурален екстракт от Валериана. „Хормонът на съня” мелатонин подпомага заспиването, намалява нощните събуждания и подобрява качеството на съня. Той идеално се допълва с Валериана. Билката има успокояващ нервната система ефект. Помага за снемане на стреса, премахване на безпокойството, по-лесно и бързо заспиване. Благодарение на нея, човек се чувства по-спокоен, бодър и концентриран през деня.

Продуктът се приема по 1 капсула вечер, 30 до 60 минути преди сън. Няма моментален сънотворен ефект, а е предназначен за дългосрочно справяне със смущенията на съня. Напълно безопасен е – не предизвиква странични ефекти дори при продължителна употреба.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари