биоритми

Състоянието на човешкия организъм във всеки един момент се подчинява на влиянието на физически, емоционални и интелектуални цикли. Съвкупността от тези цикли се означава като биоритми.

Всеки от тях е с различна и специфична продължителност и бележи свой собствен пик и спад. Според специалистите качеството на живот в голяма степен се влияе от способността на отделния човек да познава и умело да синхронизира своите биоритми. Например важно е да насрочваме важните си интелектуални ангажименти за периоди, в които емоционалният ни цикъл бележи пик, а ангажиментите, изискващи сериозна телесна сила, да изпълняваме в периоди, когато физическият ни цикъл е в пиков етап.

Съвременните проучвания сочат, че биоритмите имат сериозно влияние и върху качеството на съня ни. Синхронизирането им може да ни помогне да спим по-спокойно. Затова е важно да знаем как да си помогнем по отношение поддържането на биоритмите в синхрон. Според специалистите по съня много важна роля за това имат природните фактори и продукти.

Биоритми – връзка между природата и съня

Проучванията доказват, че честото излизане и пребиваване сред природата укрепва съня. Според официалните данни къмпингуването и няколкодневният престой на палатка могат бързо и трайно да повишат качеството и продължителността на съня.

Редовното пребиваване сред природата помага за синхронизиране на човешките биоритми. Основните ползи идват от адаптирането към естествения ритъм на природата. Престоят на открито ни спестява влиянието на смущаващи съня фактори като късното лягане, гледането на телевизия преди сън и др. За сметка на тях, при къмпингуване си лягаме по-рано, скоро след стъмване. Това е естествено състояние, от което обаче човекът се е отдалечил в ерата на индустриалната революция. Придържането към природните ритми и синхронизирането на естествените ни биоритми с тях е ключовото условие, с което можем да преодолеем проблемите със съня, провокирани от модерния начин на живот.

Помощ от природата за по-дълъг и спокоен сън

Благоприятното влияние на природните фактори за нормализиране на съня и нашите биоритми може да се засили допълнително с приема на Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Good Night. Този изцяло природен продукт е първи избор за справяне с безсъние, трудно заспиване, често събуждане нощем и други проблеми със съня. Той осигурява необходимото ни количество хормон на съня – мелатонин, и висококачествен екстракт от валериана.

Съчетан с редовно пребиваване сред природата, приемът на Виватонин Лека Нощ нормализира бързо нашите биоритми и качеството на съня ни.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.6 / 5. Брой гласове: 18

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари