дълбок сън

С напредване на възрастта нощите на много хора се превръщат във все по-обширни владения на безсънието, тревожността и другите признаци на проблеми със съня. Все по-трудно става да се радваме на спокоен и дълбок сън. Но нормално ли е това? Наистина ли дълбокият сън е мираж за възрастните хора или те могат да си възвърнат нощното спокойствие? Ако могат, то ползите за тях биха били огромни, защото учени от Университета в Бъркли (Калифорния) вече разглеждат именно спокойния и дълбок сън като своеобразен “фонтан на младостта”.

Дълбок сън в зряла възраст – ползи

Според американските учени хроничното безсъние при възрастните хора повишават риска от:

  • проблеми с паметта
  • сериозно отслабване на концентрацията и когнитивните функции
  • тревожно разстройство

Това са все състояния, от които повечето възрастни хора не са страдали на младини. Т.е. проблемите със съня с напредване на възрастта лишават тези хора от много от естествените физико-емоционални способности, които са имали на младини. Това означава, че опазването на качествения и дълбок сън с годините буквално може да подейства като „фонтан на младостта“.

Нуждата от подобряване на съня при възрастните хора се подчертава и от факта, че хроничните проблеми със съня допълнително повишават риска и от други по-сериозни здравословни проблеми. Сред тях са диабет, затлъстяване, високо кръвно налягане и др., които много по-рядко се срещат при хора, радващи се редовно на дълъг и дълбок сън.

Учените от Бъркли заключават, че развитието на голяма част от животозастрашаващите заболявания при възрастните хора се корени именно в задълбочаващите се с годините проблеми със съня. Днес разрешаването на тези проблеми се разглежда като мощно средство за подобряване и поддържане на общото здраве.

Природно и трайно решение за дълъг и дълбок сън

Природният продукт Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Good Night действа в двете основни направления, важни за постигането на релаксиращ, дълбок сън:

  • улеснява заспиването благодарение на високо количество мелатонин в състава си
  • намалява тревожността и редуцира риска от събуждане през нощта благодарение на висококачествения екстракт от Валериана

Действието на Виватонин Лека Нощ за подобряване на съня е научно доказано и подкрепено от наблюденията на редица специалисти по съня.

Редовният прием на само 1 капсула Виватонин Лека Нощ, 30-60 минути преди лягане помага за постигането на пълноценен и дълбок сън, непрекъсван от чести нощни събуждания. Това е прекрасна възможност за намаляване на риска от посочените негативни последствия от недоспиването при възрастните хора.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.9 / 5. Брой гласове: 16

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари