За по-лесно заспиване приемайте мелатонин

Различните проблеми със съня, от които се оплакват толкова много хора у нас, може да бъдат преодоляни. Важното е потърпевшите да се погрижат за по-бързото и лесно заспиване вечер. За да им помогнем, ще представим програма, придържането към която елиминира проблеми като безсъние, трудно заспиване и др.

Кога се появяват проблеми със съня?

Тялото ни разполага с вграден механизъм за регулиране на циркадния ритъм, определящ усещанията за сънливост и бодрост. Това е т.нар. биологичен часовник. Той се ръководи от осветеността на средата около нас. При силна светлина през деня се стимулира секрецията на хормони, които ни държат будни и бодри. Тъмнината вечер пък стимулира отделянето на нощния хормон на съна – мелатонин, който създава усещането за сънливост и улеснява заспиването. Дори лекото разстройване на биологичния часовник води до проблеми със съня и ни кара да търсим изкуствени начини за лесно заспиване.

Прием на мелатонин за лесно заспиване

Разстройването на биологичния часовник и трудното заспиване най-често е резултат от недостатъчно или ненавременно отделяне на мелатонин вечер. Това се наблюдава в случаи на продължително пребиваване в силно осветено помещение до късно вечер. Обикновено проблемите със съня в такива случаи отшумяват бързо, щом спрете да се излагате на тези условия.

Когато обаче трудното заспиване се превърне в хроничен проблем, трябва да търсите допълнителна помощ за справяне. В тези случаи най-безопасната стъпка за по-лесно заспиване включва прием на допълнителна доза мелатонин вечер.

Оптимална доза (5 мг) меатонин може да си осигурите с прием на Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Good Night. Това е комбиниран продукт, който съдържа и екстракт от валериана. Двете съставки помагат за лесно заспиване и поддържане на дълъг и спокоен сън през нощта. Виватонин Лека Нощ е природен продукт, който не създава зависимост, а по ефективност е съизмерим със сънотворните лекарства.

 

Save

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.7 / 5. Брой гласове: 17

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари