здрав сън при децата

Темата за здрав сън при децата е много емоционална за голяма част от родителите. Много от вас са готови на всичко, за да помогнат на малкото съкровище да заспи – давате му биберон, забавлявате го, пускате фонов шум или дори се налага да шофирате? А, вие – къде е вашият сън? Е, сега ще открием как да приспивате малчуганите по-бързо, а за финал – и вас.

Един от най-добрите съвети за здрав сън при децата, гласи, че по-малкото е повече

Препоръчваме да избягвате всякакви аксесоари, които могат да попречат на детето да заспи. Цветните възглавници, пухкавите играчки или дори мобилен телефон може да изглеждат примамливо, но в никакъв случаи те не способстват съня на детето. А, точно обратното – водят до свръхстимулация и могат да са дори източник на опасност. Това важи най-вече за малките деца, при които е почти задължително да спят без възглавници и одеяла, а само в спално чувалче.

За здрав сън при децата, осигурете правилната стайна температура

Освен всичко, подходящата температура в помещението на детето, също допринася за неговия добър сън през нощта. Оптималната стайна температура е от 16°C до 18°C. И запомнете, че ако детето ви има студени крайници, това не означава автоматично, че му е студено. За да проверите дали му е студено, опипайте задната част на врата – ако кожата там е суха и топла, то може да се предполага, че то се чувства комфортно при тази стайна температура.

Здрав сън при децата посредством тъмнина в помещението

Вечер, когато слънцето залезе и навън стане тъмно, тялото ни започва да произвежда хормона на съня – мелатонин. А, вие като родители може да подпомогнете производството му като затъмните добре стаята, в която детето ви спи, преди лягане.

Естествено, за здрав сън е необходимо спокойствие

Около един час преди лягане, вие – като родители може да започнете да успокоявате вашите деца. Избягвайте употребата на електронни устройства и се посветете заедно на тихи дейности – рисуване, четене или пък редене на пъзели. А, тихата музика също може да осигури необходимото спокойствие за детето. През деня също може да прекарвате време с малчугана в стаята, в която спи, така че да я асоциира с нещо положително.

Следващият ни съвет за здрав сън при децата, гласи, че трябва да изберете подходящото време за сън

Знаем колко уморително е да работите цял ден и колко е изкушаващо да използвате вечерните, и вече късни часове, за да играете заедно с детето. Въпреки това, за да избегнете преумората при по-малките деца, вие трябва да не ги слагате да спят твърде късно. Идеалното време за сън за повечето от тях е между 19:00 и 20:00 часа.

За здрав сън при децата – имайте вечерна рутина

Постоянната вечерна рутина е от много важно значение, за да могат тялото и умът ви да се подготвят за лягане. Препоръчваме да започнете да изграждате такава във вашите деца още от първите месеци на живота им. Тя включва дейности, които малчуганите харесват, така че да могат да свързват обичаните от тях неща със съня. Една вечерна рутина може да изглежда така – къпане в банята, лек масаж, обличане, четене и заспиване.

Осигурихме здравия сън при децата, а сега – нека помогнем на вас!

Много родители не успяват да набавят необходимия си сън, заради стотиците задължения през деня, а в края – идва и преумората, която още повече затруднява заспиването. С нашите съвети по-горе, ще успеете да изградите необходимите навици във вашите деца, а сега – нека насърчим възстановяването на нормалния циркаден ритъм при вас. Представяме ви Виватонин Лека Нощ / Vivatonin® Good Night, който улеснява заспиването и намалява честотата на събуждания през нощта, удължавайки продължителността на възстановителния сън. В продукта се съдържат високопречистени съставки като екстракт от Валериана и мелатонин. Те осигуряват здравия сън, от които се нуждаете. А, най-хубавото е, че не води до привикване и се справя в дългосрочен план с проблемите със съня, без моментален сънотворен ефект. Препоръчителният прием е 1 капсула вечер, около 30-60 минути преди сън.

Може да го откриете в аптечната мрежа, както и в сайта на електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари