недоспиване

Недоспиване – на какво се дължи?

На кой от нас не му се е случвало да прекара една или няколко нощи без здравословните количества сън или с дуги думи да не си доспи? Причините за това могат да са многобройни – ускорения темп на съвременния живот и наличието на различни разстройства на съня. Все повече хора страдат от тревожност, стрес и др. Списъкът с причините за недоспиване е неизчерпаем. От друга страна всички сме чували за най-разпространените схващания на бабите и дядовците ни, че сънят лекува. Твърдение, в което се съдържа голяма доза истина. Пълноценният сън подобрява здравословното състояние при грип, настинка. Сънят също така подпомага облекчаването на болките от различен произход.

Какви са последствията от недоспиването?

–  Системното недоспиване прави хората прекомерно тревожни, в някои случай дори може да доведе до депресия.

–  Дори да не ви се вярва, редовното недоспиване може да доведе до повишаване на телесното тегло и кръвното налягане, както и до увеличаване на риска от развитие на диабет.

–  Недоспиването може да доведе до преждевременно състаряване на организма. Достатъчните количества сън съответно ни правят видимо по-млади.

–  Редовното недоспиване води до сриване на имунитета, което повишава риска от развитие на множество заболявания.

–  Недоспиването прави хората раздразнителни и влошава паметта и концентрацията им.

Как да се разделим с недоспиването?

Ако страдате от хронично недоспиване не се опитвайте да си “наваксвате” със сън през почивните дни, тъй като според учените липсващите количества сън не могат да бъдат компенсирани по този начин. По-доброто решение е да поддържате добра хигиена на съня. Каво означава това? Необходимо е вечер да не се натоварвате емоционално, да не прекалявате с алкохол, храна и цигари, и да не извършвате прекомерна физическа активност. Добре е да “прибавите” и здравословния навик да проветрявате стаята преди заспиване. Към тези правила за поддържане на хигиената на съня, целящи справяне с недоспиването, е добре да добавите и употребата на природния продукт Виватонин Лека Нощ.

С Виватонин Лека Нощ окончателно ще разрешите проблема с недоспиването. Продуктът съдържа висококачествени природни съставки – мелатонин и валериана. Учените са потвърдили, че естествената комбинация във Виватонин Лека Нощ повлиява тревожността, възстановява пълноценния и качествен сън, повишава качеството му и осигурява сутрешна бодрост.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.5 / 5. Брой гласове: 17

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари