хапчета за сън

Много хора са на мнение, че хапчетата за сън са най-доброто средство за преодоляване на безсънието.

Познати са много причини, поради които можем да се оплакваме от непълноценен сън с чести събуждания. Още по-неприятно е да ни сполети лошия късмет да не мигнем изобщо през цялата нощ. Независимо за кой от тези сценарии става дума резултатът е един и същ – още със ставането от леглото започва да ни мъчи усещането, че не сме си доспали. В резултат на това цял ден ни преследват мудността и лошото настроение. Те от своя страна рефлектират върху работния процес и отношенията с близките ни.

Трябва ли сляпо да се доверяваме на хапчетата за сън?

Известно е, че най-предпочитаните средства за подобряване на съня крият някои рискове, които в никакъв случай не бива да бъдат пренебрегвани. Кои са те?

– Хапчетата за сън и алкохол – приспивателните средства никога не бива да се приемат с алкохолни напитки, тъй като чрез тях организмът получава двойна доза успокояващи вещества. Вследствие на това се увеличава риска от прекалено забавен сърдечен ритъм, който може да бъде животозастрашаващ.

– Заспиването може да остане все така трудно постижима цел – в реда на нещата е когато безсънието отмине хората да прекратят употребата на хапчетата за сън. В този момент обаче безсънието може да се завърне. Причината е, че хората се пристрастяват към тях и отсъствието им намалява вероятността да се заспи без помощта им. Освен това тялото на човек, привикнал към употребата на хапчета за сън може да прояви типичните за абстиненцията симптоми.

– Повишава се риска от предозиране – с времето голяма част от хората започват да мислят, че е нужно да увеличават дозата на хапчетата с цел да получат същия благоприятен ефект. Според специалистите хората, които употребяват хапчета за сън са застрашени в много по-голяма степен от настъпване на летален изход в сравнение с пушачите.

Можем ли да се справим с безсънието без прием на хапчета за сън? Съществува ли природно решение на проблема?

Да. То се нарича Виватонин Лека Нощ. Виватонин Лека Нощ е продукт, който съдържа екстракт от валериана и мелатонин. За тези природни съставки е научно доказано, че осигуряват бързо и лесно заспиване нощ след нощ. Виватонин Лека Нощ е напълно безопасен за организма – приемът му не предизвиква нежелани реакции.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.2 / 5. Брой гласове: 18

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари