безсъние

Нарушаването на съня и принудителното предизвикване на безсъние успешно са прилагани като методи за мъчение в миналото. Оказва се, че днес много хора се измъчват сами, търпейки проблемите със съня вместо да се борят с тях. Безсънието може да бъде преборено трайно и успешно. При това не е нужно да посягаме към лекарства за сън. Можем да разчитаме на изцяло естествени продукти за улесняване на заспиването.

Научни данни в помощ на страдащите от безсъние

Количеството и качеството на съня ни зависи основно от емоционалното състояние, натрупания стрес и хормоналния баланс на тялото ни. Бързото и лесно заспиване се подпомага от:

Постигането на тези състояния е най-прекият път към преборване на безсънието. За целта можем да разчитаме на естествени продукти, за ползите от които науката разполага с достатъчно доказателства.

Бананите са суперхрана по отношение преборването на проблеми със съня. При безсъние магнезият и калият в състава им подпомагат отпускането на мускулатурата и улесняват заспиването. Включването им като десерт вечер е удачно средство за осигуряване на продължителен и спокоен сън.

Канелата е сред най-ценните подправки за страдащите от безсъние. Тя подпомага балансирането на емоционалното ни състояние. След прекаран стресиращ ден се повишават нивата на хормона кортизол в тялото ни. Кортизолът активизира мозъчните функции и затруднява заспиването ни вечер. Канелата улеснява борбата на тялото с повишените нива на хормона и улеснява заспиването.

Вишните и черешите и приготвеният от тях сок също помагат да пожелаем лека нощ на безсънието и да спим спокойно. Това доказват учени от Университета в Луизиана (САЩ). Според тях редовната консумация на пресни продукти от вишни и череши може да осигури на страдащите от инсомния поне 2 часа допълнителен сън. Препоръчва се единствено да се избягва консумацията им късно вечер, за да се избегне нуждата от уриниране през нощта. Благоприятният ефект на тези плодове се дължи на естествено високото съдържание на мелатонин в тях. Той е най-силният стимулатор на заспиването и най-сигурното естествено оръжие срещу безсънието.

Най-успешното допълнение към действието на мелатонина. Приветствайте дългия и спокоен сън с този комбиниран природен продукт

В състава на Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Good Night е включен мелатонин и стандартизиран екстракт от Валериана. Тази уникална комбинация от една страна улеснява заспиването, а от друга – осигурява продължителен и пълноценен сън. Приеман продължително време вечер – 30 до 60 минути преди сън, Виватонин Лека Нощ помага да преборим безсънието без никакви странични рискове за здравето.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.7 / 5. Брой гласове: 15

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари