събуждане през нощта

В днешните времена ранното събуждане и трудното заспиване са редовно явление. Това ни провокира да предложим ефективно природно средство за осигуряване на непрекъснат и пълноценен сън.

Основни причини за събуждане през нощта

Специфични състояния, включително разстройство на съня и емоционални проблеми, стоят в основата на честите събуждания през нощта и невъзможността за последващо заспиване. Разграничаването на тези причини и предприемането на успешни мерки срещу тях е единственият начин за подобряване на съня и за това да не напускате страната на сънищата преждевременно нощем.

Водещата роля на безсънието (инсомния)

Безсънието е комплексен проблем, в основата на който често стои разстройство в циркадния ритъм и биологичния часовник на организма.

Залезът на слънцето и притъмняването на заобикалящата среда дава естествен сигнал на организма да започне производството на мелатонин – хормонът на съня. Секрецията на мелатони се извършва от специфични клетки в епифизата (пинеална жлеза). По този начин се улеснява заспиването и се регулира т. нар. цикъл сън/бодърстване, според който биохимичните процеси се активизират денем и постепенно се забавят нощем. Нарушенията в този цикъл не позволяват на организма да синтезира мелатонин в точното време и да се ориентира кога е време за сън. В резултат се наблюдават трудно заспиване и безсъние. Хронифицирането на проблема води до често събуждане през нощта, като състоянието постепенно се влошава.

Роля на тревожността и стреса

Освен разстройство в циркадния ритъм, събуждането през нощта често е резултат от стрес и тревожност. Влиянието на тези фактори върху съня обикновено е краткотрайно, но пък при редовната им поява се стига до натрупване на негативния им ефект и поява на хронични проблеми със съня. Характерното тук е появата на порочен кръг между безсънието и стреса, т.е. при често събуждане през нощта се стига до повишаване на стреса и тревогите, които пък от своя страна допълнително задълбочават проблемите със съня.

Преборете едновременно безсънието, тревогата и стреса и си осигурете спокоен сън без събуждане през нощта

Комбинираният природен продукт Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Good Night съдържа мелатонин и валериана, които осигуряват пълноценен сън и справяне с тревогите и стреса. Прием на една капсула Виватонин Лека Нощ, вечер 30-60 минути преди лягане, е най-безопасният, изпитан и сигурен начин за справяне с честите събуждания нощем и другите нарушения на съня.

 

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.7 / 5. Брой гласове: 16

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари