проблеми със съня

Тези от вас, които изпитват проблеми със съня първи биха разбрали и оценили важността на пълноценното и зареждащо спане нощем. Независимо дали е трудно заспиване или краткотраен и неспокоен сън, прекъсван от чести нощни събуждания, проблемите със съня тормозят много хоря и възпрепятстват нормалната работа на организма им.

Ползите от пълноценния сън

Освен че премахва натрупаната през деня психическа и физическа умора, сънят ни зарежда с нови сили. Това обаче не е всичко. Пълноценният сън подобрява функционалността на организма ни във всички аспекти, защото по време на сън в тялото се секретират редица важни вещества и протичат много процеси, гарантиращи доброто ни здраве.

Последствията от проблемите със съня

Загубата на пълноценния сън има тежък ефект върху дейността на организма и последиците от това се усещат на всички нива. От друга страна проблемите със съня имат коварната способност да влошават проявите си във времето и да засилват негативния ефект върху страдащия.

Натрупва се умора, натрупват се и редица токсични и непотребни продукти от дейността на тялото, които при нормални обстоятелства се неутрализират по време на сън. Липсата на пълноценен сън предизвиква проблеми с паметта и концентрацията, раздразнителност и поява на негативни емоции. В допълнение проблемите със съня се разглеждат от много специалисти като рисков фактор за развитие на диабет, затлъстяване, сърдечно-съдови проблеми и др.

Най-често предприеманите мерки – достатъчно ефективни ли са те обаче?

Неудобствата и усложненията, до които водят проблемите със съня са причина срещу тях да се предприемат сериозни мерки. Често лекарите предписват тежки сънотворни лекарствени средства и прилагането на различни релаксиращи техники преди сън. Тези мерки обаче имат два сериозни недостатъка:

– приспивателните лекарства трябва да се приемат за кратки и ограничени периоди поради опасност от предозиране и поява на редица странични ефекти. Освен това те имат чисто симптоматично действие и не лекуват причините за поява на проблемите със съня.

– различните релаксиращи техники рядко помагат, ако се прилагат самостоятелно. Тяхната цел е да намалят умората и психическото напрежение, но това невинаги е достатъчно за постигане на пълноценен сън.

Тези две най-често прилагани мерки за решаване на проблемите със съня не са еднакво ефективни при всички пациенти и ползата от тях често е недостатъчна. Разстройствата на съня се предизвикват от комплекс от фактори и за да се подобри съня е необходимо всички причини за проблемите с него да бъдат отстранени.

Доказаното решение на проблемите със съня

Все повече лекари и пациенти се доверяват на Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Good Night в стремежа за осигуряване на пълноценен сън. Този продукт осигурява оптимални дози от нощния хормон мелатонин и допринася за намаляване на тревогите и нервното напрежение. Така Виватонин Лека Нощ помага за цялостното преодоляване на физическите и психическите причини, водещи до проблеми със съня.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.5 / 5. Брой гласове: 18

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари