Пълноценен сън за хората страдащи от тревожност

Дори за най-големите оптимисти и хора със силен характер е трудно да се предпазят от стреса, който модерният свят поражда. Негативното му влияние се отразява силно на психиката на съвременния човек и последствията не закъсняват.

Психическото напрежение и стреса пораждат тревожност, която пък от своя страна води до проблеми със съня. Безсънието и честите събуждания нощем са сред най-честите оплаквания на хората, трудно понасящи стреса и страдащи от повишена тревожност. Ако и вие сте сред тях, ще ви предложим комплекс от мерки и идеи, които ще помогнат да върнете своя пълноценен сън и всички ползи, които той носи. Препоръчваме с времето да изпробвате различни комбинации от предложените идеи, докато откриете тези, които дават най-благоприятен ефект лично за вас.
Полезни идеи за спокоен и пълноценен сън – ето ги и тях:

Преодолейте тревожността и си осигурете спокоен сън

За да преодолеете проблемите със съня и повишената тревожност се придържайте към следните мерки, препоръчвани от водещи световни специалисти:

Изградете си програма и се придържайте към нея

Oпитвайте се да си лягате и да ставате по едно и също време всеки ден, дори през почивните и неработни дни. Експериментирайте с различни часове за лягане и ставане, докато откриете промеждутъкът, който ви осигурява най-пълноценен сън. Опитвайте се да гледате на съня като на навик, който постепенно ще си изградите с времето.

Избягвайте дремките следобяд

Aко сте много уморени може да си позволите кратка дрямка, но само в предиобедните часове, защото спането след обяд затруднява заспиването вечер.

Приглушете светлините вкъщи

Затъмнявайте помещенията, в които пребивавате най-продължително след като се приберете вкъщи. От една страна, намалената яркост на светлината ускорява и улеснява заспиването, а от друга – помага за намаляване на тревожността и психическото напрежение.

Не разчитайте на алкохолното питие вечер

На спиртните напитки се приписват заслуги, които не биха ви били от полза, когато страдате от повишена тревожност и проблеми със съня. Макар и да снема част от психическото напрежение и да улеснява заспиването, алкохолът предизвиква често събуждане и нарушения на съня, които само биха влошили положението ви.

Не пушете вечер

Разбира се, най-добре би се отразило отказването на цигарите. За начало обаче избягването на тютюневи изделия в часовете преди лягане би било достатъчно за намаляване на стимулиращия ефект на никотина и улесняване на заспиването.

Приемайте качествени природни продукти за сън

Разработени са безвредни и изцяло природни продукти, които помагат да успокоите съзнанието си, да снемете тревожността и психическото напрежение и да преодолеете проблемите със съня.

Виватонин Лека Нощ осигурява пълноценен сън и елиминира тревожността

Редица доволни пациенти споделят за ползите от приема на Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Cood Night. Комбинацията от мелатонин и екстракт от валериана прави този изцяло природен продукт първи избор на лекарите за овладяване на оплакванията от повишена тревожност, безсъние и други проблеми със съня.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.5 / 5. Брой гласове: 19

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари