стая за сън

Искате невероятна стая за сън, но не знаете как да я постигнете? Представяме ви Фън Шуй в спалнята. В статията ще намерите полезни предложения, които могат да ви помогнат за поддържане на вашето благосъстояние, както и пълноценен сън.

Съвети по Фън Шуй в стаята за сън

Ако сте се чудили помещенията с кои изложения са подходящи за стаи за сън, то това са тези на север, северозапад и североизток. Стаите с южно, югоизточно и югозападно изложение трябва да се избягват, защото абсорбират Ян енергията. Ако това не е вариант при вас, може да внесете необходимото спокойствие чрез друг тип обзавеждане.

Също така, вашата спалня трябва да има по-изразен ин характер, който се свързва с мира, тишината, приглушената светлина и по-оптималните температури. Може да постигнете това чрез меки цветове и форми, нежно осветление, красиви завеси и за предпочитане без студен под. Нека спалното бельо бъде в по-изчистени и неутрални тонове. Картините в помещението не трябва да са мрачни или меланхолични, а трябва да предизвикват положителни чувства във вас. Не забравяйте, също, че семейните снимки нямат място в стаята за сън!

Ако е възможно – отстранете компютъра, телевизора или стерео уредбата от стаята за сън, защото тези уреди създават стимулирана енергия, чието място не е там. Също така – мобилните телефони и часовниците в стаята за сън могат да причинят неспокоен сън, което пък да доведе до дългосрочни здравословни проблеми.

Съветваме ви, разположението на вашето легло да е до стената, където трябва да се намира и вашата глава в легнало положение. Това удовлетворява нуждата ни от защита. А, ако поставите леглото под ъгъл, визуално трябва да запълните ъгъла.

И още малко съвети за стаята за сън по Фън Шуй

Позиционирайте мебелите в стаята така, че да виждате вратата от леглото, но ако е възможно – нека краката ви не сочат към нея. Не поставяйте леглото под прозореца – ако пък няма друга възможност, задължително вземете плътни завеси. Също така, не трябва да има рафтове, лампи и пр. директно над главата ви, защото това насърчава подсъзнателния ви страх.

Нека стаята за сън бъде чиста, а не да прилича на килер – с купчини пране наоколо, създаващи безпокойство. Това ви кара да преминавате с този “багаж” и в сънищата ви, а когато се събудите сутрин – първото нещо, което виждате е недовършената работа. Освен това, в подобна стая никога не може да възникне еротична атмосфера.

Естествено, няма да забравим и огледалата в стаята за сън – те предизвикват неспокойна енергия. Ако имате огледален шкаф в спалнята си и спите неспокойно, просто го покрийте с нещо за няколко нощи и преценете дали ще може да спите по-добре. Ако отговорът е положителен, то може да матирате огледалата с фолио.

Растенията не трябва да изобилстват в спалнята – те представляват растеж и следователно имат Ян енергия. Също така, те “крадат” кислород през нощта, но ако прозорецът ви е отворен, това не е чак такъв проблем.

И не забравяйте, естествените материали трябва да преобладават в стаята за сън. Не използвайте големи пластмасови или метални предмети там.

Това бе част от нашата стая за сън, а как вие ще подредите вашата – изберете вие!

Подобрете качеството на съня с прием на мелатонин

Мелатонинът е изцяло естествен хормон, който ни подсказва кога е време за сън и кога трябва да се събудим. Неговите нива се покачват вечер – след залез слънце, а намаляват през деня, както и с напредване на възрастта. Осигурете си качествен сън всяка нощ с природното средство Виватонин Лека Нощ / Vivatonin® Good Night, което съдържа екстракт от Валериана и мелатонин. Неговото действие е насочено към овладяване нарушенията на съня и осигуряване на пълноценна почивка, регулирайки циркадните ритми и улеснявайки заспиването. Без моментален ефект – спомага за дълготрайно решение на проблемите със съня. Не води до привикване.

Открийте го в аптечната мрежа или поръчайте още сега онлайн от електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
1 Коментар
Най-стари
Най-нови Най-оценени
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
Банко Пиронков, консултант по Фън Шуй
Банко Пиронков, консултант по Фън Шуй
20.06.2024 21:37

Стаите с южно, югоизточно и югозападно изложение трябва да се избягват, защото абсорбират Ян енергията” – това е така, ако се прави САМО Ин-Ян анализ.