стрес

Не можете да заспите от натрупаните високи нива на стрес през деня, които сякаш ви “затискат” – ние ще ви успокоим, че не сте единствените “жертви” на този “нощен капан” – безсънието! Кой ли млад човек не е попадал в него? Доказано е, че 37% от случаите на безсъние при младите хора сa причинени от стрес. Както знаем има хиляди причини, провокиращи стреса – поредица от неприятни случки в ежедневието, вършене на много задачи едновременно за кратко време, загуба на близък човек, природно бедствие, проблеми на работа или в училище/университета… Списъкът с “провокаторите” на стрес, а оттам и на безсъние може да бъде безкраен.

Голяма част от младите хора се оплакват от трудности при заспиване, като засегнатите са по-често представителките на нежния пол. Според специалистите душевното състояние непосредствено преди лягане е изключително важно. Много е трудно, да не кажем невъзможно разтревожения или ядосан човек да успее да заспи лесно. От стрес е страдал дори и пещерния човек, но за разлика от съвременния си събрат на него му се е налагало да извършва сериозна физическа работа – да осигурява чрез лов прехраната си, да пали собственоръчно огън и т.н.

Съвременният работещ човек обаче не е “облагодетелстван” с такива задачи. Намалената физическа активност, породена от почти целодневния престой пред компютъра и съвременните средства за придвижване – коли, автобуси и др., понижават до критичен минимум движението и благоприятстват постепенното, но неминуемо натрупване на стресови хормони и последващо безсъние. Ето защо страдащите от безсъние трябва да отделят 3-4 пъти седмично по 30-40 минути за физическо натоварване.

Ако искате да увеличите благоприятния ефект на движението върху съня си доверете се на изпитаната от много хора и научно доказана природна комбинация от мелатонин и валериана, осигуряваща понижаване нивата на стреса и лесно заспиване – Виватонин Лека Нощ. Съставките на Виватонин Лека Нощ успокояват съзнанието и скъсяват времето за заспиване, като освен това осигуряват дълбок и пълноценен сън, на който ще се радвате нощ след нощ.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.7 / 5. Брой гласове: 15

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари