сън през деня

Сън през деня – може би няма човек, на когото да не му се е случвало да се умори и да подремне през светлата част от денонощието, нали? Необходимостта от сън варира в зависимост от всеки човек, неговата възраст и сезон навън. Продължителността на съня намалява до 8-10 часа по време на прехода, от детство към юношество. А, дневната доза сън, необходима за възрастен, става около 6-8 часа. С напредване на възрастта, продължителността на съня намалява, защото функциите на тялото се забавят. А, всъщност – добрият сън е задължителен за вашите ум и тяло, и то във всички възрасти!

А, колко здравословен е сънят през деня всъщност?

Дори нашите баби и дядовци са спели през деня след обилен обяд, малките деца – също, а в Япония, дори е напълно нормално, уморените служители да подремват.

Колкото и различни да са причините за следобеден сън, всеки може да се възползва от неговите положителни ефекти. Последни проучвания сочат, че сънят през деня е полезен за здравето на сърцето и значително намалява риска от сърдечно-съдови заболявания. Акцентът обаче пада върху “дрямката”, защото тя не трябва да продължава повече от 20 минути, в противен случай, положителният ефект ще се загуби и ще се събудите по-уморени, отколкото преди това сте били. Това е така, защото след 20 до 30 минути сън, преминавате от лек към дълбок такъв. А, в крайна сметка, тялото започва да се приспособява да спи по-дълго, следователно и по-дълбоко, а благодарение на това – ставането става почти непосилно.

И така, ако се придържате към правилото за 20-минутната следобедна дрямка, то вие ще бъдете по-продуктивни, ще успявате да се концентрирате по-лесно, а настроението ви ще е в пъти по-добро. Всичко това може да направи чудеса в напрегнатото ежедневие. Все пак, съветваме следобедната дрямка да не замества нощния сън, тъй като тялото се нуждае от енергия през целия ден, която напълно може да си набави през нощта.

Да спим, когато ни се приспи – добра идея ли е?

Има хора, които предпочитат за тях да няма сън през деня, а вместо това – да се ободрят и останат будни до настъпване на вечерта. А, други – мечтаят за следобедната дрямка, докато нейното време не дойде. Всъщност – няма правилен “начин” за нечие ежедневие, защото тази нужда е генетично обусловена. Няма идеално, универсално време за следобедната дрямка, което означава, че кога и дали искате да подремнете, зависи само и единствено от вас.

Нека разгадаем как изглежда перфектния сън през деня

Основното правило за спокоен сън през деня е, че трябва да се отпуснете. Това може да постигнете, например, като слушате приятна музика в тиха среда или мислено да се отправите към мечтана, или любима дестинация. А, след това – тялото ви ще свърши всичко останало.

Ако това ви прави щастливи – то подремнете при първа възможност, ако ли не – изпийте едно ароматно кафе и дочакайте нощния сън. А, какво бихме казали за тези, които биха искали да заспят, но не успяват? Не се притеснявайте, всичко е възможно с малко помощ, а ние сме тук, за да ви я дадем!

По-добър сън от природата

Справянето с хроничното недоспиване през нощта понякога е нелека задача за много хора, а Виватонин Лека Нощ / Vivatonin® Good Night е точното природно решение за това. Съдържащите се в него екстракт от корени на Валериана, както и мелатонин, насърчават по-лесното заспиване и допринасят за по-здрав сън, намалявайки честотата на събужданията. Съставките взаимно се допълват и така усилват действието си. Продуктът е напълно безопасен, не предизвиква нежелани ефекти или зависимост. Също така, е подходящ за продължителна употреба за разрешаване на проблеми със съня. А, приемът е удобен – 1 капсула вечер, от около 30 до 60 минути преди лягане.

Може да го откриете в аптечната мрежа в цялата страна, както и на сайта на електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари