тревожно разстройство

Хроничното разстройство на съня се характеризира с поява на сънливост, отпадналост и други физически последствия. Сред водещите емоционални оплаквания се откроява повишената тревожност. От друга страна едно от последствията при тревожно разстройство е именно нарушението на съня.

Кой е предшестващият проблем – разстройство на съня или тревожно разстройство?

Специализирани проучвания показват, че проблеми със съня се наблюдават при почти всеки човек с тревожно разстройство. Психическото напрежение и тревожността са сред водещите причини за безсъние, често събуждане през нощта и други нарушения.
От друга страна се счита, че хроничното безсъние е ключова причина за развитие на тревожно разстройство.
Тези данни потвърждават връзката между двата проблема. Няма ясно изразена закономерност кой от тях се развива първо, но става ясно, че наличието на единия почти сигурно провокира появата и на другия.

Какви са здравните рискове от двете състояния?

Когато тревожно разстройство и разстройство на съня са налични едновременно, последствията върху организма са комплексни. Възможно е да се развият сериозни здравословни проблеми като:

  • сърцебиене
  • повишено кръвно налягане
  • диабет
  • затлъстяване
  • Методи на лечение

При чести смущения на съня или при хронични прояви на тревожно разстройство трябва да се действа за навременното им преодоляване. Мерки трябва да се вземат преди състоянието да се е усложнило и да са се развили и двата проблема.
Методите на лечение включват релаксиращи техники за снемане на стреса, подобряване хигиената на съня, прием на медикаменти или психотерапия, провеждана от специалист.

Преборете лесно последствията върху съня, породени от тревожното разстройство с природен продукт

Преодоляването на проблемите със съня, предизвикани от стреса и тревожното разстройство е по-лесно с приема на комбинирания природен продукт Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Good Night. Само една капсула Виватонин Лека Нощ вечер преди лягане снема стреса и тревожността, улеснява заспиването и поддържането на съня. Комплексният ефект се дължи на включените в състава мелатонин (естествен хормон на съня) и висококачествен екстракт от Валериана, които взаимно допълват ефекта си. Този състав превръща Виватонин Лека нощ в удачна природна алтернатива на успокоителните сънотворни лекарства.

 

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.7 / 5. Брой гласове: 19

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари