валериана

Проблемите със съня неминуемо се отразяват на всички аспекти на живота. Като резултат от недоспиване може да се стигне до депресия, тревожност, наддаване на теглото, проблеми с кожата и др.

Здрав сън, здрав дух, здраво тяло = пълноценен живот

Много хора не приемат безсънието като сериозен проблем и вместо това смятат, че е нормално то да съпътства нашия живот. Това е погрешно схващане. Получаването на достатъчно сън има положително въздействие върху живота на всеки един човек. В действителност сънят е важна част от формулата за добро здраве, щастие и благополучие. Мнението на повечето специалисти е, че без нормален и здрав сън никога няма да сме физически и психически здрави. Ще посочим 5-те от най-добрите природни решения, които имат отлични свойства за постигане на добър сън.

Най-ефективни природни решения срещу безсъние

1. Жълт кантарион
Тази билка често е наричана „билката-чудо“ заради многото полезни свойства за организма. Някои от тях са добре установени, докато други все още се проучват. Въпреки това ако попитате някой опитен билкар, той ще ви каже, че жълтият кантарион е от полза не само при дълбока депресия, но също така и за ефективна борба с безсънието.

2. Лайка
Лайката е лека, успокоителна билка, поради което много хора я приемат преди лягане. Тя има релаксиращо действие, успокоява нервната система и тушира тревогите, натрупани през деня. Освен всичко останало има приятен вкус и аромат.

3. Кава-кава
Съществуват съмнения за неговите дългосрочни ползи, но има данни, че екзотичното растение помага при главоболие, депресия, безсъние и тревожност. Въпреки това ефективността на тази билка все още е обект на научни изследвания.

4. Валериана
Валериана е позната и използвана като лечебно средство още от древността. Съществуват множество клинични проучвания, които доказват нейната ефективност при безсъние. Валериана намалява периода, необходим за заспиване, както и честотата на нощните събуждания, а същевременно подобрява качеството на съня.
Екстрактът от Валериана оказва благоприятно въздействие и по време на повишен стрес и психически неразположения като подобрява настроението и концентрацията.

5. Мелатонин – хормон на съня
Мелатонинът е мощен антиоксидант, който подпомага неутрализирането на вредните радикали в организма. Поради това се нарича и „хормон на младостта“, тъй като подпомага и подобрява съня. Мелатонинът регулира циркадните ритми в човешкото тяло. Те са тези, които определят нашата енергичност и биологични активности – кога ни се доспива, кога огладняваме, промени в настроенията и др. Затова мелатонинът е сочен като най-доброто естествено средство за подобряване качеството на съня.

Естествен природен продукт за пълноценен сън – алтернатива на синтетичните лекарства

За съжаление, заради напрегнатото ежедневие на съвременния живот и многото източници на стрес, все повече хора страдат от безсъние.

Продуктът, който е най-добра алтернатива на синтетичните лекарства при безсъние е Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Good Night. Съдържа оптимална комбинация от високопречистен екстракт от валериана и мелатонин – двете природни средства с най-добре проучени ефекти върху качеството на съня. Благодарение на тази комбинация Виватонин Лека Нощ осигурява максимален положителен ефект при безсъние, тревожност, стрес и невроза. Приема се по 1 капсула 30-60 мин. преди лягане.

 

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.6 / 5. Брой гласове: 19

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари