проблеми със съня

Всеки знае колко е трудно да заспиш гладен. Затова не са рядкост случаите, когато посягаме към храната късно вечер, малко преди лягане. Именно тази тенденция е провокирала специалистите да представят списък от продукти, които не бива да присъстват във вечерното меню на хората, страдащи от проблеми със съня. Тези храни задълбочават безсънието, водят до трудно заспиване, често събуждане през нощта и други нарушения на съня.

Храни, които да избягвате при безсъние

Сред тях се открояват няколко основни:

– пикантни храни. Всякакви сосове, подправки и снаксове с пикантен вкус стимулират отделянето на стомашни сокове, а скорошното лягане след консумацията им улеснява придвижването им нагоре към хранопровода, което провокира киселини и затруднява заспиването.

– твърде сладки продукти. Те съдържат прости (бързи) въглехидрати, които повишават кръвната захар и имат стимулиращ ефект върху организма. Вечер преди лягане това е напълно противопоказно, тъй като тогава е най-осезаема нуждата от забавяне на жизнените процеси и успокояване на тялото и съзнанието.

– мазни храни. Те престояват най-дълго време в стомаха, за да може да се преработят и усвоят хранителните вещества в тях. Консумирането им особено вечер провокира усещане за тежест в стомаха и води до дискомфорт и трудно заспиване.

– черен шоколад. Освен на захари, той е богат на кофеин и теобромин – добре познати психостимуланти, които действат ободряващо и задълбочават безсънието и другите проблеми със съня.

– богати на белтъчини храни. Нощем активността на храносмилателната ни система се забавя наполовина, а консумирането на белтъчни храни я забавя дори още повече. Вместо да се фокусира върху заспиването и съня, тялото ни се заема с разграждането на тези сложни оранични продукти.

Какво да приемате за решаване на проблемите със съня?

След като изяснихме кои хранителни продукти задълбочават безсънието и другите проблеми със съня, ще представим един природен продукт, който може да се приема с цел окончателно елиминиране на тези проблеми.

Това е Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Good Night. Само една капсула от него вечер (30-60 минути преди сън) доставя необходимото количество хормон на съня (мелатонин) за улесняване на заспиването и екстракт от валериана за осигуряване на дълъг и пълноценен сън. Комбинацията от валериана и мелатонин във Виватонин Лека Нощ е доказано ефективно средство за справяне с безсъние, трудно заспиване, често събуждане и други проблеми със съня. В допълнение всеки може да разчита на редовен прием на храни, богати на мелатонин.

 

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.8 / 5. Брой гласове: 16

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари