Как да си помогнете при нарушения на съня?

Как да си помогнете при нарушения на съня?

Много от нас просто се завъртат няколко пъти в леглото или наблюдават за известно времe часовника, когато под въздействие на тревогите и стреса се сблъскаме с трудното заспиване. И тези техники обикновено помагат, заспиваме бързо и получаваме необходимата си доза пълноценен сън.
За много хора обаче будните нощи са рутинно събитие, а безсънието, трудното заспиване и другите нарушения на съня ги сполетяват болезнено често. За тези хора търсенето на лек за безсъние е първостепенна задача.

Нарушенията на съня в цифри

Здравните организации по света отчитат, че поне 100 милиона човека страдат от хронични и продължителни във времето нарушения на съня. Повече от половината от останалите хора пък изпитват епизодични прояви на безсъние и трудно заспиване.
У нас най-често срещаното нарушение на съня е хроничното безсъние. По статистически данни от този проблем се оплаква около 1/3 от населението в страната.

Основни причини за проблемите със съня

Безсънието в отделните му форми се появява поради различни причини. Най-често описваната му разновидност е психо-физиологичното първично безсъние. Страдащият е наглед здрав и няма физически причини, на които да се дължи нарушеният сън. Причините в тези случаи се коренят по-дълбоко – в психически и емоционални разстройства.
Най-често безсънието се дължи на натрупан стрес и повишена тревожност. Тези фактори може да предизвикат нарушения на съня или да допринесат за усложняване на вече налични такива.

Психическите разстройства или нарушенията на съня – кое настъпва първо?

Тези два проблема са взаимосвързани и всеки от тях се разглежда като причина за появата на другия в определен момент. Тревожността и стреса предизвикват проблеми със съня, а от своя страна липсата на пълноценен сън води до допълнително психическо натоварване. Затова, преодоляването на разстройствата на съня винаги изисква успешно справяне с причините, които са го предизвикали.

Как успешно да разрешите и двата проблема?

Преодоляване на нарушенията на съня и същевременно овладяване на тревожността и другите психо-емоционални разстройства може да се постигне с приема на Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Good Night. Екстрактът от валериана в него успешно допринася за снемане на психическото напрежение и успокояване на съзнанието. Другата активна съставка – мелатонин – регулира биологичния часовник на организма и улеснява заспиването. Общото действие на двете съставки води до постигане на продължителен и пълноценен сън.

borola

0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x
()
x