нарушение на съня

В настоящата публикация ще разгледаме как използването на електронни устройства преди заспиване причинява нарушение на съня. По този начин искаме да подчертаем нуждата от намаляване на дигиталното време с цел подобряване качеството на съня и общото здраве. Ето и трите основни начина, по които електронните устройства повлияват съня:

Намаляват нивата на хормона мелатонин

Човешкият естествен биологичен часовник, наричан още циркаден ритъм, се регулира от слънчевата светлина. Изгряването на слънцето ни кара да се будим, докато с падането на нощта започва да ни се приспива. Благодарение на фоторецепторните клетки в очите, мозъкът ни следи промените във външната среда, за да гарантира, че се будим и спим в подходящо време. Този процес се осъществява, благодарение на хормона мелатонин. Нивата му са най-ниски през деня и започват да се покачват със залязване на слънцето. Електронните устройства излъчват синя светлина, която потиска производството на мелатонин. Използването им непосредствено преди лягане забавя заспиването и може да наруши качеството на съня.

Държат ума и тялото в будно състояние

Комбинацията от синя светлина и визуални стимули, излъчвани от електронните устройства, държи ума в будно състояние. Четенето на публикация, гледането на видео или чатенето преди сън ни държат ангажирани и не ни позволяват да заспим лесно и бързо. Прекарването на дълго време пред екрана на електронното устройство скъсява времето ни за сън. На сутринта ефектите са на лице – чувстваме се уморени, по-трудно се концентрираме и губим от работоспособността си.

Причиняват периодично нарушение на съня

Някои от електронните устройства в спалнята ни излъчват светлина, дори когато са изключени. Колкото и слаба да е тя, може да стане причина за нарушаване на съня. Известията, които получаваме нощем от различни приложения, също могат да ни събудят и фрагментират съня ни. Проверяването на съобщенията през нощта също е противопоказно – най-добре отговорете на сутринта, за да не развалите съня си.

Ефективен подход при нарушение на съня в резултат на използването на технологични устройства

Зависимостта от технологиите може да бъде вредна за здравето. Не позволявайте на електронните устройства да крадат добрия ви сън – намалете или напълно преустановете използването им преди лягане. А за да се справите с дълготрайните им негативни ефекти, повишите нивата на мелатонин и си осигурите пълноценен сън, се доверете на Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Good Night. Продуктът е най-доброто природно решение срещу проблеми със съня. Съдържа научно разработена комбинация от екстракт на Валериана и мелатонин. Съчетанието им съдейства за:

  • нормализиране на циркадните ритми
  • премахване на стреса, тревожността и други психологически тригъри, нарушаващи съня
  • улесняване на заспиването
  • увеличаване на продължителността на съня
  • повишаване на качеството на възстановителния сън
  • намаляване на нощните събуждания
  • постигане на висок тонус и чувство за отпочиналост на сутринта

Природният продукт е безопасна, натурална алтернатива на сънотворните препарати. Не предизиква моментен ефект, а е предназначен за трайно преодоляване на нарушенията на съня.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари