проблем със съня

Имате проблем със съня, но не можете да откриете реалната причина за него? Може би тя се крие в някои грешки, които без да осъзнавате, допускате ежедневно. Ето какви могат да бъдат те:

Пиете много кафе през деня и несъзнателно си създавате проблем със съня

Много любители на кафето се наслаждават на кофеиновите напитки повече пъти на ден от нормалното. Така без да съзнават си създават проблеми със заспиването нощем. Кафето, само по себе си, е стимулант, който ни кара да се чувстваме по-бодри за кратък период от време. Този му ефект се дължи на това, че напитката блокира химикалите в мозъка, свързани със съня, и повишава производството на адреналин. И докато това е полезно рано сутрин, на кафето, изпито в късния следобед, му трябват 6 часа докато напусне организма ни.

Позволявате си повече питиета

Алкохолът има магическото свойство да ни помага да заспим по-бързо. Това обаче, не значи автоматично, че и качеството на съня след няколко питиета ще е високо. Точно обратното – алкохолът намалява фазата, асоциирана с дълбок сън и сънуване. Така няколкото чашки повече не ни позволяват да отпочинем качествено, а на другия ден ни правят замаяни и трудно функциониращи.

Нямате нощна рутина

Успокояването и заспиването не са бутон, който да натиснем и мигновено да се отдадем на дълбок, пълноценен сън. Тялото и съзнанието се нуждаят от време, в което да се „настроят” за сън – не пропускайте да им го осигурите! За да го сторите, си изградете кратка нощна рутина. Вземете топъл душ или вана, погрижете се за кожата след дългия ден, пуснете си тиха музика или почетете леко четиво. Не забравяйте да затъмните спалнята си и да намалите отоплението. Сигурни сме, че бързо ще усетите разликата на съня преди и след нощната рутина.

Лягате си с електронно устройство в ръка

Ако всяка нощ носите смартфона, таблета или лаптопа си в леглото, имаме една новина за вас. Те са причината да не можете да спите добре. За този ефект си има научно обяснение. Сините и бели светлинни вълни, които тези устройства излъчват, объркват човешкия биологичен часовник. Мозъкът оприличава тези светлини на естествената слънчева светлина, и държи тялото будно, като потиска освобождаване на хормона на съня мелатонин. Освен това цялата информация, която поглъщате точно преди сън, се върти дълго в съзнанието – именно както и вие се въртите в леглото.

Не успявате да откриете правилното решение при възникнал проблем със съня

Нарушенията на съня са сериозни проблеми, които се нуждаят от бързо и адекватно решение. Неглижирането им за дълъг период от време може да предизвика задълбочаване на състоянието и да нанесе поражение върху здравето. Ако изпитвате трудност при заспиване, страдате от безсъние, често нощно събуждане и накъсан сън с ниско качество, открийте решение на проблемите. Доверете съня си на Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Good Night. Продуктът представлява балансирана комбинация от естествени съставки – екстракт от Валериана и мелатонин. Приемът му спомага за овладяване на проблемите със съня и осигурява качествена почивка всяка нощ. Благодарение на натуралния произход на активните съставки, продуктът проявява доказан ефект без рискове за здравето. Няма моментално сънотворно действие, а е предназначен за дълготрайно справяне със смущенията на съня.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.7 / 5. Брой гласове: 19

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари