как да подобрим качеството на съня

Вие питате настойчиво: „Как да подобрим качеството на съня?“ Ние отговаряме моментално, без да се замислим – като приложите на практика предложените по-долу съвети!

Спазвайте редовен график за сън

За да подобрите значително качеството на съня, е желателно да спите еднакъв брой часове всяка нощ – около 7,5-8 часа. За целта е нужно да си създадете график за сън. Постарайте се да ставате и да лягате по едно и също време без изключение. Да, това означава да НЕ се излежавате до късно в леглото през почивните дни. Знаем, че ви разочаровахме, но това е положението. Хиперсомнията (преспиването) е също толкова вредна като инсомнията (безсънието). Тя разстройва биологичия часовник и ви излага на риск от сърдечни заболявания, метаболитни проблеми (диабет и затлъстяване) и когнитивни нарушения.

Намалете градусите в спалнята – един от отговорите на питането: „Как да подобрим качеството на съня?“

Ниската стайна температура благоприятства добрия сън. Ето защо препоръчваме да поддържате в спалнята между 18-18,5 °C. Това ще позволи на тялото по-бързо да достигне идеалната телесна температура, която предразполага към потапяне в съня. Ако поддържате високи температури у дома, ви приканваме да отворите прозорците широко за 10 минути. По този начин ще влезе свеж въздух и сънят ще дойде по-бързо.

Спете на тъмно

С въвеждането на електричеството нощта буквално се превърна в ден, а това на свой ред създаде пречки пред съня. Нивото на хормона на съня мелатонин, чиято секреция се увеличава на тъмно, не е достатъчно високо и сънят не бърза да идва. В последните години ситуацията допълнително се усложни от преносимите дигитални устройства. Причината е, че те излъчват синя светлина от екраните си, която доказано влошава качеството на съня.

С оглед на казаното дотук ви приканваме да сложите плътни завеси на прозорците в спалнята, които да блокират уличната светлина, да приглушите осветлението вечер и да забравите за смартфона, таблета и лаптопа преди лягане.

„Как да подобрим качеството на съня?“ – отговорът се крие в приема на мелатонин и Валериана

В случай че имате по-сериозни проблеми със съня като безсъние, трудно заспиване, накъсан и повърхностен сън не бързайте да посягате към сънотворните. Природата се е погрижила да ни предостави мелатонин и Валериана, с които по естествен начин да върнем съня си и да повишим качеството му. Оптимално количество от тези две природни съставки, които взаимно усилват ефектите си, се съдържат във Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Good Night. Продуктът е безвредна алтернатива на познатите лекарства за сън. Мелатонинът в него регулира биологичния часовник, подпомага заспиването и намалява нощните събуждания, а екстрактът от Валериана – успокоява нервната система и премахва стреса.
Продуктът има удобен прием – дозира се по 1 капсула вечер 30-60 минути преди сън. Подходящ е за продължителна употреба и не води до пристрастяване.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари