причини за безсънието

Някои проблеми с психически характер често стават причини за безсънието и хроничното нарушаване на качеството на съня. В следващите редове ще посочим няколко състояния, които ясно посочват силната връзка между психическото здраве и съня. В края на статията ще предложим и ефективно, безопасно решение, от което можете да се възползвате, за да си възвърнете добрия сън.

Стрес

Стресът се обяснява като състояние на силно физическо и нервно напрежение. Според Американската национална фондация за сън, стресът провокира специфични реакции в тялото, които могат да нарушат съня. Физическата реакция на тялото към стрес се изразява в свръхвъзбуда, като психическият стрес може да предизвика същия ефект. Невъзможността за заспиване и качествен сън може да причини напрежение, което да затрудни прекъсването на порочния кръг „стрес – безсъние”.

Всеки негативен фактор или събитие, независимо от тяхната големина и сила, може да предизвика стрес. За това влиянието на напрежението върху човешката психика и физиологични функции е строго индивидуално. Смята се, че някои хора са по-уязвими към проблеми със съня, предизвикани от стрес. Счита се, че тези хора имат „висока реактивност на съня”, която се асоциира и с други проблеми, засягащи съня, психическото и физическото здраве.

Тревожни разстройства като причини за безсънието

Връзката между психичното здраве и съня е много сложна, и обикновено е двупосочна. Много често се наблюдава разстройството от психически характер да бъде диагностицирано именно след оплаквания от нарушения на съня и инсомния. Хората, страдащи от тревожни разстройства, изпитват проблеми със заспиването и будуват до малките часове на нощта. Това може да се обясни с постоянните тревожни мисли, които не им позволяват да се успокоят и да заспят.

Депресия

Депресията е друго сериозно разтройство, което засяга психическото, емоционалното и физическото състояние на страдащия. Като изключително разнолико състояние, депресията поразява и съня. Хората, страдащи от депресивно разтройство, често не могат да заспят, както и не успяват да спят пълноценно. При някои от тях се наблюдава пренаспиване, което се характеризира със спане до късно или дълго спане през деня. Тези смущения се дължат на самото депресивно състояние, както и могат да се обяснят с нарушения режим на сън и безсънието.

Има решение срещу причини за безсънието с психически характер!

Ако страдате от нарушения на съня и безсъние, в резултат на психически стрес, тревога, депресивни състояния и неврози, се доверете на Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Good Night.

Продуктът представлява научно разработено средство за подобряване и дълготрайно овладяване на смущенията на съня. Действието си дължи на прецизна комбинация от природни активни съставки с благоприятен ефект върху нервната система. Това са висококачествени стандартизирани екстракти от Валериана и мелатонин, които взаимно усилват ефектите си.

Биологично активните вещества в лечебната Валериана спомагат за успокояване на нервното напрежение, снемане на натрупания стрес и облекчаване на тревожността.

Хормонът мелатонин действа като психичен хармонизатор, който нормализира цикъла сън-бодърстване и подпомага заспиването.
Заедно, активните съставки допринасят за улесняване на заспиването, редуциране на събужданията, удължаване на продължителността и подобряване качеството на съня.

Продуктът няма моментален сънотворен ефект, а се прилага с терапевтична цел за дълготрайно решение на нарушенията на съня. Не води до привикване и не представлява риск за здравето.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари