при тревожност и безсъние

През последните години се увеличават случаите на хора, които търсят помощ при тревожност и безсъние. Ето че Ковид пандемията и съпътстващата социална изолация си казват думата като се отразяват не само върху физическото, но и психическото здраве. Тъй като тревожните мисли преди лягане са сред водещите причини за безсъние, в следващите редове споделяме как да се справите именно с тях.

Отместете фокуса от негативните мисли

Знаем, че на теория този съвет се изпълнява по-лесно, отколкото на практика. Но има някои стратегии, с които може да „надхитрите“ мозъка, който изпраща тревожни послания точно преди лягане. Тайната е в това да изберете приятна за вас активност, която ангажира ума. Следващата стъпка е да й се посветите поне един час преди лягане. Това може да бъде четене на любима книга, рисуване, ръкоделие и др. Подобна разтоварваща дейност ще отклони вниманието ви от проблемите на деня и ще помогне да се настроите за спокоен сън. Важно е да уточним, че взирането в екраните на дигиталните устройства не е удачен вариант. Дори и смарт устройствата да ни създават илюзията, че улесняват заспиването, всъщност синята светлина, която излъчват действа тъкмо в обратната посока.

Бял шум при тревожност и безсъние

В някои случаи т.нар. бял шум, или успокояващи звуци като морски вълни, нежна музика и капки дъжд, определено помагат за преодоляване на тревожните мисли преди лягане. Тази стратегия ще разсее сетивата ви и ще отмести фокуса от натрапчивите идеи, които пречат на съня. Техниката е особено ефективна, защото поддържа постоянно ниво на шум, без необичайни звуци, които могат да нарушат нощната отмора. Белият шум се е доказал като ефективен подход и в справянето с безсънието при бебета и малки деца.

Създайте „график“ за сън

Това ще рече да си лягате и ставате по едно и също време, независимо кой ден от седмицата е и колко натоварен е графикът ви. Определянето на конкретен час, в който искате да сте в леглото, помага за отпусне на тялото, защото осигурява успокояваща, позната рутина, която да следвате. Освен това графикът за сън ще тренира мозъка да се уморява в определено време на вечерта, което ще ви помогне да заспите по-рано. За да работи тази стратегия, трябва да изберете и конкретен час, в който да ставате всяка сутрин.

Природен продукт при тревожност и безсъние

Ако натрапчивите мисли не ви оставят да заспите, може спокойно да се доверите на продукт, който действа в две направления – срещу тревожност и безсъние.

Виватонин Лека Нощ / Vivatonin® Good Night е специално разработен за преодоляване на нервното напрежение и безпокойството, които нарушават нощната отмора. Същевременно природното средство улеснява заспиването, подобрява качеството на съня и удължава продължителността му. Ефектът се дължи на рационалната комбинация от мелатонин и висококачествен натурален екстракт от Валериана. „Хормонът на съня” подобрява качеството на нощната отмора, а лековитата билка работи в посока снемане на стреса, премахване на безпокойството и подобряване на настроението. Благодарение на нея, човек се чувства по-спокоен, бодър и концентриран през деня.

Продуктът се дозира по 1 капсула вечер, 30 до 60 минути преди сън. Няма моментален сънотворен ефект, а е предназначен за дълговременно овладяване на смущенията на съня. Напълно безопасен е – не предизвиква странични ефекти дори при продължителна употреба.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.7 / 5. Брой гласове: 7

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари