сън и пътуване със самолет

Комбинацията здрав сън и пътуване със самолет е трудно постижима за хората, които често пътешестват, било то по работа или за развлечение. Далечните дестинации може да доведат до разстройство на биологичния часовник, известно още като джет-лаг. Феноменът е провокиран от смяната на часовите зони, която изисква организмът бързо да се адаптира към нов режим на съня. Това не винаги е лесна задача, затова споделяме нашите изпитани препоръки за връщане към качествената нощна отмора след пътуване.

Предразполагаща атмосфера

В наръчника за справяне с разстройството на съня при пътуване първо място заема създаването на подходяща атмосфера за качествена нощна отмора. Това включва пълното затъмняване на спалното помещение, осигуряване на оптимална температура за сън (около 20°C) и използване на шумоизолиращи тапи за уши, ако е необходимо. Друга важна стъпка е да оставите дигиталните устройства настрана. Доводите за тази препоръка са доста убедителни. На първо място електронните джаджи излъчват синя светлина, която нарушава нормалното производство на хормона на съня мелатонин. Визуалните стимули също така поддържат съзнанието будно и затрудняват успокояването на нервната система преди сън. Ето защо опитайте да замените таблета, телефона или телевизора преди лягане с приятна книга или релаксираща музика.

Мисията „здрав сън и пътуване със самолет“ – невъзможна при прекаляване с кофеина

Да си признаем, повечето от нас разчитаме на кафето и неговото бързо ободряващо действие, за да се справим с умората. Но за здрав сън при пътуване, е желателно да не прекаляваме с кофеина през деня. Ако изпиете последната чаша от ободряващата напитка в късните следобедни часове, вероятността да срещнете трудности при заспиване през нощта е голяма. По-добрата алтернатива е да се „примирите“ с питейната вода или да заложите на билков чай.

Пропуснете следобедната дрямка

Колкото и примамливо да звучи следобедната дрямка по време на или след пътуване може сериозно да обърка режима на сън. Нормално е достигането до мечтаната дестинация да донесе освен приятни емоции и известна умора. Но най-разумния вариант е да изчакате да се стъмни и тогава да се отдадете на пълноценна нощна отмора. За да мине времето по-бързо, може да се отдадете на приятна разходка и опознаване на новото място.

Здрав сън и пътуване със самолет – възможно с помощта на природен продукт

Експертите по съня у нас препоръчват прием на Виватонин Лека Нощ / Vivatonin® Good Night – универсално решение на разстройствата на съня, включително при пътуване. Тайната на този изцяло природен продукт е рационалната комбинация на мелатонин и лечебната билка Валериана. Хормонът на съня улеснява заспиването, намалява събужданията и подобрява качеството на нощната отмора. Валериана е позната от древността като средство с доказан ефект за успокояване на нервната система, овладяване на тревожността и подобряване на настроението. Природният продукт е отличен избор за предотвратяване на т.нар. джет-лаг при дълги пътувания. Подходящ е и за дългосрочно овладяване на проблемите със съня без да води до привикване като сънотворните медикаменти. Натуралният състав гарантира високия профил на безопасност. Няма данни за противопоказания и странични ефекти. Предлага се в аптеките в страна без рецепта. Може да бъде закупен и онлайн от сайта на електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари