спане коронавирус

Една от най-големите ползи на качественото спане е, че понижава опасността от инфекциозни заболявания като грип и коронавирус. Това изтъква неврологът д-р Диего Гарсия Борегеро, координатор на Испанското дружество за изследване на съня (SES). Изказването му е по повод отбелязвания на 19 март Световен ден на съня.

Пълноценното спане е предпоставка за по-малък риск от грип и коронавирус

„Пълноценният сън се свързва с по-дълга продължителност на живот. Това е обяснимо предвид факта, че хората, които спят добре, в много по-малка степен са застрашени от потенциално смъртоносни заболявания. Примери за такива са ендокринни (диабет и затлъстяване), сърдечно-съдови, цереброваскуларни и някои туморни болести“, казва д-р Борегеро. Той подчертава още, че сънят е незаменим за:

  • възстановяване и подсилване функциите на едни от най-важните органи в тялото – мозък, сърце, бял дроб
  • здравето на имунната система

Тук е мястото да кажем, че имунната система е сложен механизъм от клетки, тъкани и органи. Всички те работят в тандем, за да защитят тялото от външни агенти (микроби, бактерии, вируси, паразити и гъби). По време на сън в организма се освобождават големи количества имуноактивни вещества, които укрепват имунитета.

Д-р Борегеро е категоричен, че съпротивителните сили са тясно свързани с качеството и продължителността на съня

„Силата на имунния отговор към вирусите, причинители на грип и ковид, до голяма степен зависи от качеството и количеството сън. Ето защо казвам, че качественият сън има защитна роля срещу инфекциозни заболявания като грип и ковид-19“, казва той. По думите му изследвания показват положителното влияние на пълноценния сън върху ефекта от ваксинацията срещу инфекциозни заболявания. „Независими проучвания потвърждават, че ефективността на противогрипната ваксина е по-висока при хора, които нямат проблеми със съня“, съобщава д-р Борегеро. Той уточнява, че е много важно това да се знае по време на ваксинационна кампания срещу грип и коронавирус.

За добро спане и по-малък риск от грип и коронавирус специалистите по медицина на съня у нас препоръчват…

Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Good Night – разумна природна алтернатива на сънотворните лекарства. С висок профил на безопасност в дългосрочна терапия на безсъние (инсомния). С отлична поносимост и без риск от привикване и пристрастяване.

Формулата на продукта съдържа оптимално количество от психичния хармонизатор мелатонин и билката на спокойствието и съня Валериана. Комбинацията от активни съставки е със синергично действие.

Редовният и продължителен прием по 1 капсула вечер, 30-60 минути преди лягане е гаранция за спокоен, отморяващ и пълноценен сън.

Продуктът е наличен в аптеките в страната. Може да бъде закупен и от сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg. Цената е достъпна за всеки, а ефектът е ненадминат.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари