срещу нервното напрежение

В днешния забързан свят намирането на ефективни средства срещу нервното напрежение е от съществено значение за поддържане на общото благосъстояние и спокойствие. Това е така, защото подлагането на постоянен стрес може да остави трайни негативни последици както върху ума, така и върху тялото. За щастие съществуват няколко начина за справяне с проблема и за възвръщане на вътрешния мир, а в тази статия може да разберете кои са те.

Разберете защо е толкова важно да овладеете нервното напрежение?

Нервното напрежение се проявява като отговор на стрес, безпокойство или непреодолими ситуации. Може да доведе до физически симптоми като стягане на мускулите, главоболие и умора, безсъние както и емоционални симптоми като раздразнителност и безпокойство. Естественият отговор на тялото на стрес включва освобождаване на хормони като кортизол и адреналин, които ни подготвят за ситуация „бий се или бягай“, държейки организма под непрекъснато напрежение. То от своя страна може да доведе до сериозни здравословни проблеми, ако не се управлява ефективно.

Дихателни упражнения и медитация срещу нервното напрежение

Дълбокото, внимателно дишане помага за активиране на парасимпатиковата нервна система на тялото, което насърчава релаксацията и противодейства реакцията на стрес.

От друга страна направени изследвания показват, че медитацията може значително да намали нивата на тревожност и нервно напрежение. Като се фокусират върху настоящия момент, хората се научават да признават мислите си без осъждане, което води до по-спокоен ум. Проучване, публикувано в JAMA Internal Medicine, установява, че редовното й практикуване може да подобри безпокойството, депресията и болката.

Физически дейности срещу нервното напрежение

Физическата активност е друго силно оръжие срещу нервното напрежение. Редовните упражнения помагат на тялото да произвежда ендорфини, които са естествени средства за повишаване на настроението и противодействие на стреса. Дейности като йога, ходене или дори плуване могат да помогнат за отпускане на напрегнатите мускули, изчистване на ума и подобряване на умствената яснота. Изследвания показват, че хората, които се занимават с редовна физическа активност, имат по-ниски нива на стрес и тревожност в сравнение с тези, които не спортуват.

Йога, по-специално, съчетава физическо движение с внимание, което я прави особено ефективна срещу нервно напрежение. Това не само помага за освобождаване от физически стрес, но също така обучава ума да се фокусира върху настоящия момент, намалявайки постоянното „умствено бърборене“, което може да влоши напрежението.

Сън и качествена диета срещу нервното напрежение

Достатъчният сън е от решаващо значение срещу нервното напрежение. Лишаването на човек от него може да го направи по-склонен към безпокойство, раздразнителност и стрес. От друга страна, пълноценната нощна отмора помага за регулиране на емоциите, подобряване на когнитивната функция и възстановяване на енергийните нива. Установяването на последователна рутина на съня и осигуряване на релаксираща среда може значително да намали стреса и да предотврати натрупването на напрежение.

Диетата също играе важна роля срещу нервното напрежение. Известно е, че храни богати на магнезий, като спанак, бадеми и авокадо, помагат за отпускане на мускулите и нервите. Омега-3 мастните киселини, открити в мазната риба като сьомга също имат успокояващ ефект върху мозъка, намалявайки възпалението и хормоните на стреса. Всъщност направени изследвания показват, че здравословната диета може пряко да повлияе на психичното здраве, като помага в борбата с безпокойството и стреса.

Природно решение срещу нервното напрежение и безсънието с доказан ефект

Ако страдате от нарушения на съня и безсъние в резултат на нервно напрежение се доверете на Виватонин Лека Нощ / Vivatonin® Good Night. Това е научно разработено средство за подобряване и дълготрайно овладяване на смущенията на съня. Действието си дължи на рационална комбинация от природни съставки с благоприятен ефект върху нервната система. Това са висококачествен стандартизиран екстракт от Валериана и мелатонин, които взаимно усилват ефектите си. Валериана спомага за успокояване на нервното напрежение, снемане на натрупания стрес и облекчаване на тревожността. Хормонът мелатонин действа като психичен хармонизатор, който нормализира цикъла сън-бодърстване и подпомага заспиването. Заедно, активните съставки допринасят за улесняване на заспиването, редуциране на събужданията, удължаване на продължителността, снемане на нервното напрежение и подобряване качеството на съня. Природното средство не води до привикване и няма моментален сънотворен ефект. Прилага се за дълготрайно решение на проблемите със съня.

Потърсете в аптеките в страната или поръчайте през електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Най-стари
Най-нови Най-оценени
Вградени отзиви
Вижте всички коментари