методи за добър сън

През месеца на любовта споделяме повече за един от популярните методи за добър сън с партньора, а именно Скандинавския. Споделянето на едно легло с любимия човек безспорно е свързано с положителни емоции. От една страна, гушкането може да бъде лесен начин за изграждане на връзка и доверие, а според проучване, публикувано в списание „Sleep“ спането с любимия се отразява благоприятно върху психическото здраве. Но напасването спрямо навиците за нощна отмора на половинката, особено в началото, може да се окаже предизвикателство пред много двойки. Ето как се справят с този деликатен проблем жителите на северните страни.

Методи за сън – какво представлява Скандинавският?

По същество Скандинавският метод за качествена нощна отмора се състои в използването на собствен индивидуален юрган или завивка, вместо да споделяте одеяло с партньора в леглото. Любопитното е, че този стил на спане не е популярен само в Швеция, Норвегия и Финландия. Скандинавският метод е често срещан и в други европейски страни, като Исландия и Германия.

Ако сте привърженик на гушкането под завивките преди заспиване тази стратегия вероятно звучи малко налудничаво. Но всъщност има някои забележителни физиологични предимства, които доказват, че си струва да изпробвате скандинавския метод за по-добър сън.

Предимства на Скандинавския метод за сън

Едно от основните предимства на метода на скандинавския сън е индивидуалния комфорт. Качественият сън се постига много по-лесно, когато двама души имат свои собствени юргани, и имат свободата да се съобразяват с личните си температурни предпочитания. Така всеки може да се отвива и завива, когато поиска по време на сън, без да нарушава комфорта на партньора си. Всъщност температурата е един от ключовите фактори за пълноценна нощна отмора, които не бива да подценяваме. Освен от градусите в спалнята температурният комфорт зависи и от вида и дебелината на завивката, с която спим. Тъй като индивидуалните предпочитания за материя и телесната температура на хората, които споделят едно легло, е напълно възможно да не съвпадат, именно отделната завивка може да се окаже ключа към бързото заспиване и здравия сън през нощта.

Природно решение за подобряване качеството на съня

Разбира се този модел не е универсално решение на всички проблеми с безсънието. При сериозни нарушения на съня си струва да потърсите допълнителна помощ от специалист. За качествена нощна отмора може да се доверите на Виватонин Лека Нощ / Vivatonin® Good Night. Това е изцяло природен продукт, който синхронизира циркадните ритми по напълно естествен път. Работи безотказно благодарение на комбинацията от две перфектно допълващи се съставки – мелатонин 1 mg и Валериана с най-висока концентрация на биологичноактивни вещества 200 mg. Хормонът на съня играе важна роля за регулиране на биологичния часовник и поддържане на цикъла сън-бодърстване. Той улеснява заспиването и намалява събужданията през нощта.

Лековитата билка Валериана от древността се използва за успокояване на нервната система, премахване на тревожността и намаляване на стреса. В допълнение подобрява настроението, премахва безпокойството и подобрява концентрацията. Редовният прием спомага за постигане на пълноценна нощна отмора. Дозировката е по 1 капсула вечер, 30-60 минути преди лягане. Продуктът е напълно безвреден и подходящ за дълговременна употреба.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари