недостатъчен сън

Намалената концентрация и общия дискомфорт не са единствените последствия от недостатъчен сън, които могат да попречат на доброто ни представяне в службата. Има и други не толкова известни последици от недоспиването, които ни сполетяват и ни дърпат назад. Ето кои са те…

Недостатъчен сън води до намалена продуктивност

Повече работа и по-малко сън – твърди се, че това е една от формулите за успех. Изследвания обаче сочат точно обратното – трябва да си почиваме качествено, за да сме успешни. Според специалисти по медицина на съня от медицинското училище към Харвард всяко краткосрочно повишаване на производителността заради лишаване от сън е нетрайно. Причини за това не липсват. Като се започне от резкият спад на настроението, намалената концентрация и проблемите с паметта през следващите дни. И още – според доклада „Икономически последици в резултат от недоспиването“ на Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC):

  • служителите, които закъсняват за работа 30-60 мин и са с намалена продуктивност, спят с около 30 мин на ден по-малко от тези, които идват навреме и имат добри резултати

Повече негативни емоции

Недоспиването ни кара да мислим и да се държим негативно на работното място. Това е доказано и проверено.

Лишаването от сън прави заемащите ръководни позиции черногледи, по-малко харизматични и деспотични към подчинените им. Това установява проучване върху недоспиването и отношенията ръководител-подчинен. То е проведено от учени от Университета на Индиана в САЩ.
И изследователи в областта на поведенческата неврология от Калифорнийския университет в САЩ стигат до заключение за повече негативни емоции при недоспиване. В хода на изследването от 2018 г. те установяват, че липсата на сън ни прави по-раздразнителни и склонни към негативизъм.

Лоши взаимоотношения на работното място

Проучването на университета в Индиана установява също, че системното недоспиване е фактор, който влияе отрицателно на взаимоотношенията между колегите. Учените подчертават, че много хора дори не си дават сметка, че именно липсата на сън е виновна за нагнетената работна обстановка.

Предотвратяване на посочените последици от недостатъчен сън с помощта на…

Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Goog Night – природен продукт за пълноценен сън и спокойна нервна система. Той е съчетание от естествените съставки мелатонин и Валериана, които взаимно усилват ефектите си.

Мелатонинът играе важна роля за регулиране на биологичния часовник и поддържане цикъла сън-бодърстване. Притежава хипнотичен ефект. Улеснява заспиването и намалява събужданията през нощта.

Лечебната билка Валериана успокоява нервната система, сваля нервното напрежение и стреса, подпомага заспиването.

Благодарение на допълващото действие на съставките продуктът подобрява качеството и повишава продължителността на съня. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Подходящ за продължителен прием. Наличен е в аптечната мрежа и онлай в сайта на електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари