спане през лятото

Наясно сме, че доброто спане през лятото често се оказва трудна мисия за много хора. Ето защо в следващите редове ще дадем няколко ефективни насоки за спокоен и здрав сън през летните месеци. Не ги пропускайте!

Свежест и прохлада в горещото време

Горещината пречи на съня. Именно поради това е нужно да не я допускате в спалнята. Дръжте прозорците затворени и завесите/щорите спуснати през светлата част от деня. Отворете/ дръпнете ги след залез слънце. Така ще се изпари кондензът и ще влезе свеж и прохладен въздух в стаята.

Можете да раздвижите въздуха в помещението и с помощта на вентилатор. Особена полза от този уред има в случаите, когато е горещо и влажно. Той изпарява влагата и по този начин помага на тялото да регулира вътрешната си температура.

И накрая – стремете се да поддържате температура между 18 и 22 °С и влажност на въздуха около 50-70% в стаята за сън през нощта.

Достатъчна хидратация за добро спане през лятото

Осигурявайте на тялото си нужното количество вода през деня, но не пийте големи количества от живителната течност непосредствено преди сън. Все пак не бихте искали да се будите нито от жажда, нито от нужда да посетите тоалетната в малките часове на деня.

Внимателно с напитките

Не пийте каквото и когато ви попадне през лятото, за да не навредите на съня си. Въздържайте се от кафето и чая с кофеин особено преди лягане, тъй като те стимулират нервната система и пречат на заспиването. Внимавайте и с алкохола. Едно питие вечер може и да ви помогне да заспите по-бързо, но ще попречи да се наспите добре, предупреждават специалистите.

Каменно спокойствие

Ако все пак ви е трудно да заспите през лятото, не се въртете в леглото, а станете и се занимавайте с нещо. Четете или запишете в тефтер/тетрадка (никога в телефон, таблет или лаптоп) всичко, което минава през главата ви в момента, за да освободите ума си от притесненията. Така ще успокоите съзнанието си и ще ви се доспи.

Природна помощ с доказан ефект за по-добро спане през лятото

В случай че сънят през лятото си остава мираж, препоръчваме да заложите на Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Good Night. Това е 100% природен продукт, който повлиява благоприятно нервната система по физиологични механизми. В резултат от редовния му прием заспиването става по-лесно, а сънят – по-дълъг, качествен и пълноценен.

В основата на положителния ефект на продукта е рационалната комбинация от:

Съставките допълват и взаимно усилват ефекта си. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции.
Продуктът не води до пристрастяване като сънотворните лекарства. Наличен е в аптечната мрежа в страната и в сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари