сън жени

Мнозинството жени се нуждаят от повече сън от мъжете. Това казва д-р Джим Хорн, невролог и директор на Центъра за изследване на съня към университета на Лъфбъроу във Великобритания, цитиран от Националната фондация за съня. Вижте повече в следващите редове.

Ето как е установено, че мнозинството жени се нуждаят от повече сън от мъжете

Д-р Хорн и неговият екип анализират данни от март 2017 г. за нощната активност на потребители на американската компания за фитнес тракерни гривни FitBit. Резултатите от сравнителния анализ показват, че мъжете спят средно 6 часа и 26 минути, а жените – 6 часа и 50 минути. Това дава основание на изследователите да заключат, че дамите се нуждаят от около 20 минути повече сън дневно от господата. Като причина за тази разлика учените посочват различието в устройството на мъжкия и женския мозък.

Според проучване на Пенсилванския университет в САЩ системата от нерви в мозъка на жените е устроена така, че им дава по-добри комуникативни, аналитични и интуитивни способности, по-силна памет и по-добро социално познание. Всичко това позволява на представителките на нежната половина на човечеството да се справят успешно с изпълнението на няколко задачи наведнъж и да вземат групови решения. За съжаление, това си има своята цена и тя е нужда от повече време за възстановяване.

И тук идва проблемът – за съвременните жени е изключително трудно да си осигурят нужния сън

Редица изследвания показват, че дамите имат 2 пъти по-често проблеми със съня от господата. Близо 63% от жените на възраст между 30 и 60 години спят около 6 часа на ден. Това е с 60 до 180 минути по-малко от препоръчителната дневна доза сън. Системното недоспиване сериозно влошава качеството на живот. Предпоставка е за повишена сънливост през деня, намалена концентрация, ниска работоспособност, повишен апетит и покачване на теглото.

Природното решение за пълноценен сън на жени от всички възрасти

Специалистите по съня у нас препоръчват на жените да преборят проблемите със съня с помощта на Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Good Night. Това е изцяло природен продукт, комбинация от мелатонин 5 mg и екстракт от Валериана 200 mg с най-високa концентрация на биологично активни вещества. Съставките са подбрани така че да повлияват благоприятно нервната система по физиологични механизми. В резултат заспиването се улеснява, продължителността и качеството на съня се повишават, а настроението и концентрацията се подобряват.

Продуктът има удобен прием. Дозира се по 1 капсула вечер, 30-60 минути преди сън. Икономичен е и стига за дълго време. Има висок профил на безопасност. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Подходящ е за продължителна употреба.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.8 / 5. Брой гласове: 18

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари