за спокоен и здрав сън

Мечтаете за спокоен и здрав сън през летните месеци – осигурете си качествена отмора всяка нощ, като приложите следващите техники.

Работещи трикове за спокоен и здрав сън през лятото

Повече светлина в ранните часове на деня

През летните месеци се радваме на по-ранно изгряване на слънцето и по-дълги топли дни. За да си осигурите пълноценен и здрав сън през нощта е добре да „събирате” колкото се може повече светлина още в ранните часове на деня. Това означава да ставате от сън по-рано и да вършите повече активности навън. Специалистите отбелязват, че тези техники са особено полезни за регулиране на съня на тинейджърите, при които се наблюдава предразположеност към заспиване в малките часове на нощта.

Хладни нощи за по-добър сън

Високите температури, запазващи се дори и през нощта, са основната причина за безсъние и нарушения на съня през летните месеци. За да победите горещините и да си осигурите качествена нощна отмора, започнете с температурата в спалнята. Ако топлината не ви оставя да спите, помислете за уред за охлаждане, нагласен на подходяща температура. След това подберете правилните завивки – от леки, дишащи материи, като памук или лен, и в по-светли цветове. Пижамата е добре да бъде със свободна кройка и също от естествена материя.

Освежаващ душ преди сън

Рутината за по-добър нощен сън задължително включва една простичка, но изключително полезна стъпка – взимане на кратък душ преди лягане. Освежаващият му ефект успокоява натрупаното нервно напрежение, осигурява чувство на повече комфорт, по-лесно заспиване и високо качество на съня. За постигане на пълен релакс, след душ използвайте хидратиращи продукти за тяло с ароматни успокояващи съставки, като лавандула или лимонена трева. Допълнете ритуалите си с лек масаж на слепоочията с етерично масло и се отдайте на заслужена почивка.

Обърнете се към природата за спокоен и здрав сън през лятото

В природата можете да откриете всички решения на вашите неразположения. И тъй като безсънието и нарушенията на съня през лятото са често срещани проблеми, разрешете ги, като се доверите на натуралните средства за спокоен и здрав сън. Заложете на Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Good Night и си осигурете спокойни нощи през горещия летен сезон!

Виватонин Лека Нощ е продукт, който спомага за нормализиране на естествения цикъл сън-бодърстване, улесняване на заспиването, редуциране на нощните събуждания и осигуряване на пълноценен сън. Съдържанието му се базира на природни екстракти от лечебната билка Валериана и мелатонин – естествен хармонизатор на съня, който играе важна роля за регулиране на вътрешния биологичен часовник. Чрез прием на Виватонин Лека Нощ се постига не само подобряване на качеството на нощната почивка, а и премахване на едни от най-големите причини за нарушаване на съня – стресът и нервното напрежение.

Виватонин Лека Нощ не е сънотворен продукт, а природна алтернатива за естествено подобряване на съня. Напълно безвреден е за здравето.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.6 / 5. Брой гласове: 17

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари