Как да се наспим

Въпросът „как да се наспим добре“ е на дневен ред за голяма част от модерните хора, живеещи в забързания свят. Качеството на нощната отмора е от ключово значение за това как ще се представяме в ежедневието си. Според проучване от 2022 г. 30% от участниците в изследването споделят, че страдат от недоспиване. Възрастните се нуждаят от минимум седем часа качествен нощен сън. Недостигът на нощна отмора и нередовната продължителност на съня са свързани с повишен риск от сърдечни заболявания, деменция, затлъстяване и разстройства на настроението, като депресия и тревожност. Ето защо в следващите редове споделяме 4 работещи съвета, с които да подобрите качеството на нощната отмора.

Как да се наспим – с режим на съня!

Спазването на „график“ за лягане и ставане по едно и също време всеки ден, независимо дали е делник или уикенд, определено помага за осигуряване на препоръчителните 7 часа сън през нощта. Експертите по съня съветват да се ориентирате по сигналите на тялото, които ви подсказват какви са нуждите за сън. Например, ако опитате да лягате всяка вечер по режим в 21:00 ч., но ви отнема по два часа да заспите, може би е удачно да изместите времето за лягане малко по-късно. След като веднъж установите оптималния режим на съня за вас, придържането към него е от полза за регулиране на вътрешния биологичен часовник и справяне с безсънието.

Осигурете си подходящи условия за сън

Ако искате да спите по-добре, имате нужда от благоприятна среда за здрав сън. Експертите препоръчват спалното помещение да наподобява пещера – важно е да бъде наистина тъмно, тихо, прохладно и комфортно. Удачно е да инвестирате в удобно легло, да използвате затъмняващи завеси или маска за очи, да носите тапи за уши и да настроите стайната температура на 17-19 градуса по Целзий.

Свалете нервното напрежение преди сън

Много хора скачат направо в леглото с препускащ ум, което значително затруднява заспиването. Специалистите препоръчват да отделяме по 20-30 минути за пълен релакс преди лягане. Това ще ни помогне да се успокоим и настроим за сън. Дейностите могат да включват леки релаксиращи упражнения, дихателни техники, четене на любима книга и други активности, които не включват използването на дигитални устройства, като таблет или телефон. Въпреки че въздържането от технологиите преди сън, се оказва предизвикателство за мнозина, експертите са категорични, че това е важна стъпка в решаването на проблемите със съня.

Как да се наспим с помощта на природна терапия?

Виватонин Лека Нощ / Vivatonin® Good Night е природна алтернатива на сънотворните лекарства. Продуктът улеснява заспиването, повишава продължителността и качеството на нощната отмора. Всичко това е възможно благодарение на оптималното количество натурални съставки с доказан ефект върху съня.

Една капсула осигурява мелатонин 1 мг и екстракт от Валериана 200 мг с най-високи концентрации на биологично активни вещества. Съставките взаимно се допълват и усилват действието си. Хормонът на съня играе важна роля за регулиране на биологичния часовник и поддържане на цикъла сън-бодърстване.

Билката Валериана от древността се използва за успокояване на нервната система, премахване на нервното напрежение и намаляване на стреса. В допълнение подобрява настроението, премахва тревожността и подобрява концентрацията.

Продуктът е практически безвреден, не предизвиква нежелани ефекти и зависимост, и е безопасен при продължителна употреба. Приемът е удобен – по 1 капсула вечер, 30-60 минути преди сън. Търсете в аптеките или поръчайте от сайта на електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари