безсъние от стрес

В днешния забързан живот, който живеем често срещан проблем на съвременния човек е неприятното безсъние от стрес. Това състояние не е никак за подценяване, тъй като може да доведе до различни когнитивни промени и влошаване качеството на живот. В днешната статия ще ви предложим някои ефективни стратегии, които могат да успокоят съзнанието и да сложат край на тежките безсънни нощи.

Безсъние от стрес – къде се крие връзката?

Стресът и безсънието са тясно свързани, тъй като високите нива на напрежение могат да затруднят заспиването и продължителността, и качеството на съня. Когато стресът задейства реакцията на тялото за оцеляване се повишава синтеза на кортизол – хормон, който ви държи нащрек. Това повишено състояние на бдителност може да попречи на естествения цикъл на сън-бодърстване на тялото. Разпознаването на симптомите и тяхното въздействие върху съня ви може да ви помогне да предприемете проактивни мерки за намаляване на стреса и подобряване качеството на съня.

Създаване на релаксираща рутина за лягане при безсъние от стрес

Създаването на последователен ритуал преди сън сигнализира на тялото ви, че е време да се отпуснете и да се подготвите за почивка. Тази рутина може да включва дейности като четене на книга, вземане на топла вана, практикуване на упражнения за дълбоко дишане или участие в леки йога разтягания. Избягвайте стимулиращи дейности, като използване на електронни устройства, гледане на интензивни телевизионни предавания или работа до късно през нощта. Това ще повиши нивата на стрес и заспиването ще стане невъзможно.

Практикуване на техники за релаксация – помагат при безсъние от стрес

Техниките за внимателност и релаксация могат да бъдат мощни инструменти за справяне с безсъние от стрес. Вниманието включва фокусиране върху настоящия момент и наблюдение на вашите мисли и чувства без преценка. Практики като медитация, прогресивна мускулна релаксация и насочване на образи ще помогнат за успокояване на ума и тялото. Като така се постигне намаляване нивата на стрес и улесняване на заспиването. Ако не знаете откъде да започнете и какво точно трябва да направите, не се тревожете. Съществуват много налични ресурси, включително приложения, онлайн видеоклипове и класове, които да ви помогнат да научите и практикувате ефективно тези техники.

Подобряване на средата за сън при безсъние от стрес

Създаването на оптимална среда за сън е от решаващо значение за преодоляване на безсънието при стрес. Вашата спалня трябва да бъде убежище за сън, без разсейване и благоприятно за релаксация. Уверете се, че мястото за спане е хладно, тъмно и тихо. Инвестирането в удобен матрак и възглавници също може да направи значителна разлика в качеството на съня. Помислете за използване на затъмняващи завеси, за да блокирате светлината и тапи за уши или машина за бял шум, за да сведете до минимум шумовите смущения. Освен това, държането на електронни устройства извън спалнята може да помогне за намаляване на стреса и да подобри способността ви да заспите. Чрез оптимизиране на вашата среда за сън можете да създадете по-спокойно пространство, което поддържа по-добър сън.

Тайната на специалистите за справяне с безсъние от стрес

Специалистите у нас препоръчват на своите пациенти с безсъние от стрес прием на Виватонин Лека Нощ / Vivatonin® Good Night. Този продукт е създаден на базата на 100% натурални съставки. Всяка капсула съдържа комбинация от екстракт от Валериана и мелатонин.

Благодарение на своя хипнотичен ефект мелатонинът подпомага заспиването и намалява събужданията през нощта. Валериана допълва действието на мелатонина. Редица научни изследвания доказват, че биологичноактивните вещества в състава ѝ влияят благоприятно на нервната система и способстват за отслабване на нервното напрежение.

Природното средство е напълно безопасно и има отлична поносимост. Подходящ е за продължителен прием. Дозира се по 1 капсула вечер, 30-60 минути преди сън.

За пълноценен сън без напрежение потърсете в аптеките или поръчайте лесно и удобно от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Най-стари
Най-нови Най-оценени
Вградени отзиви
Вижте всички коментари