помощ при безсъние

Ако и вие се въртите нощ след нощ, то търсенето на помощ при безсъние е от решаващо значение за цялостното ви благополучие. Липсата на сън води до умора, раздразнителност и намалена концентрация. Добрата новина е, че има начини за справяне с проблема и те се крият в статията. Последвайте ги и върнете контрола над съня си.

Помощ при безсъние – създаване на последователен график за сън

Един от най-ефективните начини за справяне с безсънието е поддържане на последователен график за сън. Лягането и събуждането по едно и също време всеки ден помага за регулиране на вашия вътрешен часовник или циркадния ритъм, който контролира цикъла сън-бодърстване. Когато този ритъм е постоянен, става по-лесно да заспите и да се събудите естествено, което прави безсънието по-малко предизвикателство. Опитайте се да избягвате драстични промени в рутината си на сън, дори през уикендите, за да поддържате тялото си в здравословен режим.

Създаване на релаксираща рутина преди лягане за помощ при безсъние

Друг доказан метод за справяне с безсънието е създаване на релаксираща рутина преди лягане. Ангажирането с успокояващи дейности непосредствено преди сън може да сигнализира на мозъка ви, че е време да се отпуснете. Помислете за практики като четене на книга, вземане на топла вана, медитация или практикуване на упражнения за дълбоко дишане. По-малкото излагане на екрани, включително телефони и лаптопи, също е от съществено значение, тъй като синята светлина, която излъчват може да наруши производството на мелатонин, което затруднява заспиването. Спокойната рутина ще помогне за създаването на среда, благоприятна за сън.

Естествени средства за помощ при безсъние

За тези, които търсят по-естествен подход за справяне с безсънието, няколко възможности са обещаващи. Например билковите чайове като лайка, корен от Валериана и Пасифлора са известни със своите свойства за подобряване на съня. Може да се насочите и към някои хранителни добавки със съдържание на мелатонин. За него е известно, че напълно натурално регулира цикъла сън-бодърстване, което го прави много ефективен начин за подобряване на съня при голям процент от хората. Освен това изпробването на някои нетрадиционни практики като акупунктура също е със сериозна заявка за справяне с безсънието и като допълнителна помощ за качествена отмора.

Кога да потърсите професионална помощ при безсъние?

Въпреки че мнозина могат да намерят облекчение чрез стратегии за самопомощ, хроничното безсъние може да изисква професионална намеса. Ако проблемите ви със съня продължават повече от няколко седмици или оказват значително влияние върху ежедневието ви, то е време е да се консултирате с лекар специалист. Добре е да се направят изследвания, с което да се изключат основни нарушения на съня. В зависимост от това могат да ви бъдат предписани някои лекарства с рецепта за кратковременна употреба или да се назначат специализирани лечения като светлинна терапия или по-интензивни форми на когнитивно–поведенческа терапия. Не забравяйте, че опитът на всеки с безсънието е уникален и това, което работи за един човек, може да не работи за друг. Важно е да бъдете търпеливи и постоянни в намирането на правилната комбинация от стратегии, които да ви помогнат. С правилния подход спокойните нощи и изпълнените с енергия дни са наблизо.

Природна помощ при безсъние – не пропускайте!

Специалистите у нас препоръчват прием на природен продукт с изцяло натурален произход. А именно – Виватонин Лека Нощ / Vivatonin® Good Night. Комбинацията от мелатонин (хормон на съня) и екстракт от лечебната билка Валериана ефективно подпомага заспиването, регулира цикъла сън-бодърстване, понижава нервното напрежение. Мелатонинът регулира биологичния часовник, намалява събужданията през нощта и подобрява качеството на съня. Биологично активните вещества, които се съдържат в билката Валериана са природен антидот срещу стреса. За пълноценен сън се препоръчва продуктът да се приема по 1 капсула вечер, 30-60 минути преди лягане. Продуктът е предназначен за дългосрочно решение при нарушения на съня като помага за облекчаване на състоянията на тревожност. Няма моментален сънотворен ефект и не води до привикване. Напълно безопасен е при продължителен прием. Потърсете в аптеките в страната или поръчайте онлайн от електронен магазин МоМо – https://www.momo.bg/vivatonin-good-night/.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Най-стари
Най-нови Най-оценени
Вградени отзиви
Вижте всички коментари