спокоен ум за по-добър сън

Знаете ли, че ако имате спокоен ум, то със сигурност това ще допринесе и за по-добър сън. Проблемът с препускащите мисли е не само досаден, това може да се превърне в навик, който на по-късен етап да се окаже предпоставка за проблемно заспиване. Затова и в тази статия сме подготвили стратегия, която много лесно може да се спазва, следвайки няколко стъпки.

Намалено екранно време – осигурява спокоен ум за по-добър сън

Специалисти по съня от години обръщат внимание на това да се спре използването на смартфони, лаптопи и таблети точно преди лягане. Затова има няколко причини. На първо място, синята светлина, която се излъчва от екраните на дигиталните устройства „обърква“ производството на мелатонин. Това прави физиологично по-трудно процеса на заспиване. Освен това приложенията, уеб сайтовете и новините, които четете там, са предназначени в голяма степен да държат вас и мозъка ви ангажирани. За постигане на спокоен сън е достатъчно да изключите всички такива устройства 1-2 часа преди лягане. Ако това не ви е възможно може да започнете с 30 минути и постепенно да увеличите времето.

Планиране на време за притеснения – води до спокоен ум за по-добър сън

Да, това може да ви се стори малко странно, но добрият сън зависи от създаването на рутина и графици. Обикновено през деня трупаме преживявания и емоции, за които нямаме много време да ги осъзнаем, преосмислим и преживеем. Това обикновено се случва, когато легнем и тялото започва да се отпуска. Ето тук идва и проблема с препускащите мисли. Затова, за да успокоите ума и да се насладите на качествен сън е добре да планирате време през деня от 15-20 минути, поне 2 часа преди лягане, да обърнете внимание на всичко, което се е случило през деня. Може да записвате притесненията си, мислите си, как сте се почувствали на един лист и така да отдадете нужното на мозъка внимание. Има ефект, когато се превърне в част от ежедневната рутина.

Практикуване на 4 – 7 – 8 дишане, гарантира спокоен ум за по-добър сън

Чували сте как дълбокото дишане може да помогне в борбата със стреса, но и не само. За да заспите, сърдечната честота трябва да се забави, а дихателните техники са един от най-ефективните начини за постигане на тази цел. Една от най-добрите е дишането 4 – 7 – 8. Това става като при вдишване броите до 4, след което задържате дъха до 7 и издишате, броейки до 8. За да забавите ритъма на сърцето е необходимо да практикувате това поне 5 до 7 пъти, непосредствено преди лягане. Освен това, за засилване на ефекта може да пробвате да медитирате. Така ще се освободите от негативните, препускащи мисли, ще си осигурите спокоен ум, за по-добър сън.

Природно решение за спокоен ум и по-добър сън

Ако страдате от нарушения на съня и безсъние в резултат на психически стрес, тревога, депресивни състояния и неврози, се доверете на Виватонин Лека Нощ / Vivatonin® Good Night. Това е научно разработено средство за подобряване и дълготрайно овладяване на смущенията на съня. Действието си дължи на рационална комбинация от природни съставки с благоприятен ефект върху нервната система. Това са висококачествен стандартизиран екстракт от Валериана и мелатонин, които взаимно усилват ефектите си. Валериана спомага за успокояване на нервното напрежение, снемане на натрупания стрес и облекчаване на тревожността. Хормонът мелатонин действа като психичен хармонизатор, който нормализира цикъла сън-бодърстване и подпомага заспиването. Заедно, активните съставки допринасят за улесняване на заспиването, редуциране на събужданията, удължаване на продължителността и подобряване качеството на съня. Природното средство не води до привикване и няма моментален сънотворен ефект. Прилага се за дълготрайно решение на проблемите със съня.

Потърсете в аптеките в страната или поръчайте през електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 3

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари