лек при безсъние

Често се питаме дали има някой чудотворен лек при безсъние и честно казано, съществуват редица практики, работещи в тази посока. Все пак обаче, понякога забравяме за природната аптека, която ни заобикаля и дарява с едни от най-добрите си естествени „лекарства“ за различни проблеми. Тя остава съпричастна и в този случай, като статията цели да покаже кои са най-добрите билки използвани като лек при безсъние.

Маточина – с много ползи и като лек при безсъние

Маточината е широко разпространена билка с множество ползи, в това число и при безсъние. Тя се класифицира сред най-добрите заради успокояващите си свойства. Нейната употреба води до намаляване на стреса, освобождаване от тревожност, общ дискомфорт и насърчаване на спокоен сън. Резултати от направени проучвания сочат, че маточината е най-ефективна като лек при безсъние, когато се използва в комбинация с валериана и хмел – други успокояващи билки. Изследванията още показват, че при хора с леки нарушения в съня, 81% от участниците приемали комбинация от маточина и валериана, спят много по-добре от тези на плацебо.

Жълт кантарион – „билката чудо“ като лек за различни болести и при безсъние

Едва ли има друга такава билка, която да лекува толкова различни болести, колкото жълтия кантарион. Хората я смятат за „магическа билка“, която лекува и тялото, и духа. Действието й се дължи на богатия й състав от биологично активни вещества – гликозиди, флавоноиди и танини. Те от своя страна я правят първенец сред билките при депресивни състояния, паническо разстройство, тревожност и не на последно място безсъние. Жълтият кантарион приеман редовно повишава отделянето на серотонин в организма – хормон на щастието, като по този начин естествено повишава духа и настроението на човек и намалява стреса. Освен това се смята, че билката влияе на фазите на съня и улеснява заспиването.

Пасифлора – природен седатив и лек при безсъние

Красивото, увивно растение намира широко приложение в природната медицина. Направени проучвания сочат, че тя може да окаже благоприятен ефект за намаляване на мозъчната активност. А това от своя страна може да повлияе положително при състояния на превъзбуда, стрес или безсъние. Според данни от направено проучване, публикувани в журнала Phytotherapy, изсушените цветове на растението повлияват много добре проблемите със съня. За 7 дни редовен прием на чай от пасифлора, участниците от изследването подобряват значително качеството на съня си и скъсяват времето за заспиване.

Валериана – билката първенец използвана за лек при безсъние

Валериана е билка със силно успокояващ ефект. Тя е много ефективен природен релаксант, който успокоява нервната система, като сваля напрежението, намалява усещането на тревожност и се справя успешно с пристъпи на истерии и при проблеми със съня. Тя се слави със своите седативни свойства и може да се използва като алтернативен лек при безсъние, без странични ефекти и без пристрастяване. Често се използва под формата на добавки, тинктури и отвари.

Природен продукт с оптимално количество Валериана за различни нарушения на съня и като лек при безсъние

Виватонин Лека Нощ / Vivatonin® Good Night е натурален продукт, в който състав влизат рационално подбрана комбинация от стандартизиран екстракт от Валериана и мелатонин. Редовният му прием улеснява заспиването, удължава продължителността и качеството на съня, и намалява честотата на събуждания през нощта. Но това не е всичко. Природното средство успешно се бори с нервното напрежение, безпокойствието и стреса, което от своя страна помага при безсънието. Може да се приема продължително време, тъй като е с висок профил на безопасност и с отлична поносимост. Приема се удобно, само по 1 капсула вечер, 30-60 минути преди лягане.

За по-добър и пълноценен сън потърсете продукта в аптеките, или закупете онлайн за по-голямо удобство от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 3

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари